Görüş Bildir
Haberler
Black Mirror Bölümü Gibi İddia: Sonumuz Ufukta Görünen Seks Robotlarının Elinden Olabilir!

Black Mirror Bölümü Gibi İddia: Sonumuz Ufukta Görünen Seks Robotlarının Elinden Olabilir!

ilgilili
13.09.2017 - 14:57

Bu zamana kadar seks robotları hakkında fazla düşünmediyseniz, geçen yıl yayınlanan Westworld dizisini de izlemediyseniz, bu yazıyı okuduğunuzda endişe edeceksiniz; ki zaten etmelisiniz. Ancak gerçek hayatta olan seks robotlarının tehlikesi, birdenbire cesaret sahibi olup sahiplerinden intikam alması değil.

Gelin hep birlikte, Inverse'den derlediğimiz bu korkutucu robotlara bakalım.

Kaynak: https://www.inverse.com/article/36324...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Deakin Üniversitesi siber güvenlik araştırmacısı Nick Patterson'a göre gerçek tehlikenin nedeni, şirketlerin robotlarını wifi özellikli hale getirmesi.

Makine ile insan arasındaki çizgiyi ortadan kaldıran robotların oluşturduğu asıl tehlike casus yazılımlarla bilgisayarları ele geçirmesi olarak görülüyor.

Patterson'un, Daily Star gazetesine verdiği röportajda anlattığına göre, korkulması gerekenler robotlar değil hırsızlar. Gelecekte robotlar, insanlar tarafından internet üzerinden kontrol edilip insanlara saldırmak için kullanılabilecekler.

Hackerlar, bir robota girip kontrol sahibi olabilecek. Bir robot hacklendiğinde, insanlar tüm kontrole sahip olup robota talimat verebilecek. İsteyeceğiniz en son şey bir hackerın bu robotlardan birinin kontrolünü elinde tutması!

Bu durumda tehlike yaratacak şey yapay zeka değil, hacker. Saldırıya uğrayan bir seks robotunun, tasarımı, boyutu ve gücü dışında elektronik alanın dışındaki bir kişiye zarar verebileceği anlamına geliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu bağlamda, belki de Patterson'un tarif ettiği tehlike için en iyi karşılaştırma; ele geçirilmiş sürücüsüz bir aracın onu kullanan 'tehlikeyi' yok etmesi.

İnsanlar her geçen gün artan internet ağıyla ve internete bağlandıkları her yeni cihazla kendilerini daha fazla güvenlik tehdidine açık hale getiriyorlar. Otomobiller ve seks robotları, saldırıya uğradıklarında insanları gerçek fiziksel tehlike içine sokacak kadar güçlü ilk makineler arasındalar, ancak sonuncusu da olmayacak gibiler!

Umarız robotlar bu duruma gelmez...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
148
97
43
39
38
38
27
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

tum is alanlari robotlastikdan sonra korkacagin seks robotlarinin saldirisi olacak, komik olmus. esas dusundurucu olan o gelecekde dibe dusen son care seks i... Devamını Gör

Belki evlerin içerisine ilk girecek komplike makinalar bunlar olacağı için.. seks robotu değilde, hizmet robotu denilse daha kapsayıcı olurmuş..

Pasif Kullanıcı

ahaha hadi bakalım sıra bizde mi diceklermiş sıkıntı büyük ahahha