Görüş Bildir
Haberler
Bizde Çok Meşhur Olmasa da Dünyanın Dört Bir Tarafında Tüketilen 11 Fast Food Yiyeceği

Bizde Çok Meşhur Olmasa da Dünyanın Dört Bir Tarafında Tüketilen 11 Fast Food Yiyeceği

Fast food yiyeceklerin trendi her geçen gün artıyor. Değişen ve gelişen dünyada son derece meşgul olan insanların yemek yapmaya vakitleri yok. Hal böyle olunca fast food yiyecekler insanların hayatını kolaylaştırdı ve tüketimi de yaygınlaştı. Biz de bu içeriğimizde dünyanın dört bir tarafında tüketilen fast food yiyeceklerini derledik. Şimdi gelin, bu yiyecekleri inceleyelim.

1. Burrito

1. Burrito

Burrito, çok lezzetli bir Meksika yemeğidir. Bu yemek dürüm şeklindedir ve sıcak servis edilir. İçerisinde et, fasulye ve peynir bulunur. Ayrıca tavukla da hazırlanabilir. En çok California ve Los Angeles'ta tüketilir.

2. Fish and Chips

2. Fish and Chips

Balık ve patates kızartmasından oluşan bu lezzet, İngiltere'de oldukça popülerdir. Bu yemeği İngilizler gazete kâğıdına sarılı alır. Yapımında genellikle morina balığı kullanılır. Tartar sos ile servis edilmektedir. Patatesler elma dilimi şeklinde doğranarak kızartılır.

3. Frikandel Speciaal

3. Frikandel Speciaal

Hollanda ve Belçika'da oldukça popüler olan frikandel speciaal; çiğ soğan, ketçap ve mayonezle servis edilen derin yağda kızartılmış sosistir. Genellikle sığır, tavuk ve domuz etinden yapılır. Derisiz sosis olması onu diğerlerinden farklı kılar. Hollanda ve Belçika'da neredeyse her sokakta bu yiyecekten bulabilirsiniz.

4. Choripán

4. Choripán

Arjantin, Bolivya, Şili, Peru, Uruguay ve El Salvador'da popülerdir. İspanyol domuz sucuğu chorizo ile hazırlandığı için bu adı almıştır. Ekmek anlamına gelen ise 'pan'dır.

5. Fischbrötchen

5. Fischbrötchen

İçerisinde balık, turşu, remoulade, soğan, marul ve yaban turpu gibi malzemeler olan sandviçtir. Sandviçte kullanılan balık türleri; ringa, uskumru, somon ve çaça balığıdır. Kuzey Almanya'da oldukça popüler olan lezzeti, hemen her mekânda bulabilirsiniz.

6. Bocadilo de Calameres

6. Bocadilo de Calameres

İçerisinde una bulanmış kalamar kızartması, domates, mayonez ve biber sosu vardır. İspanyollar bu sandviçi genellikle öğle öğünlerinde tüketir. Hem doyurucu hem lezzetli bir atıştırmalıktır.

7. Räksmörgås

7. Räksmörgås

Bu karidesli sandviç İsveç'te 'tanrılar için yiyecek' olarak tanımlanır. Bu nedenle bir tanesini yemek bile biz ölümlülere cenneti tattırır. Özellikle İsveç'in batı kıyısında balıkçı tezgâhlarında çok bulunur.

8. Flæskestegsandwich

8. Flæskestegsandwich

Danimarka sandviçi, geleneksel domuz rostosu ile yapılır. Bu sandviçin içine genellikle kızarmış kırmızı lahana, mayonez, hardal, turşu ve ketçap konulur. Popüler bir sokak yemeğidir.

9. Cevapi

9. Cevapi

Bu yemek bizdeki İnegöl köftesine benzer. Ancak içerisindeki et dana, kuzu ve domuz eti karışımıdır. Somun ekmek ya da pide ile servis edilir. Birçok ülkede popüler bir lezzettir.

10. Gaufres de Liege

10. Gaufres de Liege

Bu yiyecek Belçika'da bir waffle çeşididir. Ancak Belçika usulüdür. Yaz ve kış demeden herkesin tükettiği yiyeceklerden biridir. Mayalanmış hamura şeker kırıntıları eklenir. Yanında dondurma ve meyve servis edilir.

11. Takoyaki

11. Takoyaki

Bizdeki adıyla ahtapot topları demektir. Bu kızarmış ahtapotlar Japonya'daki pek çok şehirde popülerdir. Özel kalıplı tavada pişirilir. Genellikle sokaklarda satılır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
15
11
8
5
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın