Görüş Bildir
Haberler
Biz Neden Böyleyiz? Trafikte Yapmaktan Asla Vazgeçmediğimiz, Kazalara Yol Açabilecek 13 Korkunç Hata

Biz Neden Böyleyiz? Trafikte Yapmaktan Asla Vazgeçmediğimiz, Kazalara Yol Açabilecek 13 Korkunç Hata

Meltem
29.08.2018 - 09:11

Asla vazgeçmiyoruz, asla...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Trafik ışığında beklerken sarı yanar yanmaz kornaya abanıyoruz, yeşilin yanması için geçecek birkaç saniyeyi bekleyemiyoruz.

2. Sıkışık trafikte emniyet şeridini kullanıyoruz ve acil durumlarda kullanılması gereken bu alanı işgal ederek herkesin hayatıyla oynuyoruz.

3. Engelliler için hazırlanan rampalara, park yerlerine, kaldırımlara, dönüş yollarına arabamızı bırakıyoruz ve bu konuda hep aynı yalanı söylüyoruz: "Çok acelem var!"

4. Dünyanın en basit işlerinden biri olmasına rağmen asla sinyal vermiyoruz, el kol yapıyoruz, hatalı sollayarak herkesin hayatını tehlikeye atıyoruz.

5. Makas atıyoruz, yol ayrımında olduğumuzu son anda(!) fark edip pervasızca üç şerit birden değiştiriyoruz, bizden sonra çıkacak tufanı asla umursamıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Motosiklet kullanırken kask takmıyoruz, arkamızdaki yolcuya da taktırmıyoruz, bilinçli olarak herkesin hayatını tehlikeye atıyoruz.

7. Kadınları sürücü koltuğunda fark ettiğimiz anda taciz ediyoruz, yanaşarak laf atıyoruz, mutlaka sıkıştırıyoruz.

8. Aktif olarak trafikteyken dikkatimizi dağıtacak her şeyi yapıyoruz: Sigara içiyoruz, telefon kurcalıyoruz, bangır bangır kavga ediyoruz.

9. Sürücüler olarak yaya geçitlerini önemsemiyoruz, trafik ışığının dibine kadar arabamızı çekiyoruz; yayalar olarak yaya geçitlerine dikkat etmeden her yerden geçmeye çalışıyoruz.

10. Ne olursa olsun her durumda kornaya basıyoruz; frenin gücüne inanmıyoruz, üstelik kornayı taciz için de kullanıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yol vermiyoruz, yol isteyene saldırıyoruz, yolları sanki babamızın malıymış gibi kullanıyoruz.

12. Hata yapan araçtaki sürücüyü sürekli bakışlarımızla taciz ediyoruz, arkasından önünden dolaşıp korna çalıyoruz, el kol yaparak küfrediyoruz.

13. Tanıdık birini görünce korna çalmamız, el kol yapmamız yetmediği gibi arabayı üstüne sürüyoruz; bunun masum bir şaka olduğunu zannediyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
120
25
17
6
4
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
User

Hayır bir de sinyal vermesiyle şerit değiştirmesi aynı anda olanı var... Adama diyorsun niye kırıyorsun önüme sinyal verdim ya diyor. O sinyal kolu ananın am... Devamını Gör

Faruk Naçar

En çok bilinmyenlerden biride "Dönel kavşağın içindeki aracın geçiş üstünlüğünün olması" sırf bu yüzden bazı akşamlar, şehrin en işlek dönel kavşağında ve ba... Devamını Gör

Burak Esmer

Bir de Türkiye geneli olarak sinyal ve ayna kullanımı konusunda iyi bir eğitim gerekiyor.Sinyal verdiğiniz anda dönemezsiniz,döneceğiniz şeridi izleyin sonra... Devamını Gör