Görüş Bildir
Haberler
Bitmesi Gerektiği Halde Bitmeyen İlişkilerin 14 Ortak Özelliği

etiket Bitmesi Gerektiği Halde Bitmeyen İlişkilerin 14 Ortak Özelliği

diazepam
25.02.2016 - 12:22 Son Güncelleme: 25.07.2022 - 17:35

“Bitmesi gerektiği halde” ne demek? Aslında hepiniz anladınız, yürümüyor, sıkıyor, geleceği yok, zevk vermiyor, iki tarafı da köreltiyor, insanı dipsiz kuyuya düşmüş gibi boğuyor demek. Böyle bir ilişkiyi sürdürmenin anlamı yok, iki taraf da bunun farkında ama bitmiyor. 

Araya giren faktörler nelerdir, ne engel oluyor bu insanlara bilmek mümkün değil. Çünkü her ilişki kendi iç dinamiklerini yaratıyor ve kendine özgür bir yol çiziyor. Bu ilişkilere evlilikleri de dahil etmek çok olası, yani bitmesi gereken birçok evlilik de ite kaka yürütülmeye çalışılıyor. 

Peki bunun sonucunda ne oluyor? Mutsuz insanlar ülkesi oluyoruz. Yeterince derdimiz, sıkıntımız yokmuş gibi, bir de en mutlu olmamız gereken gönül ilişkilerinden de mutsuzluk damıtıyoruz. Yazık bize.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çoğu zaman böyle bir ilişkinin tarafları ilişkinin kendilerine zarar verdiğini anlamazlar veya anlamazlıktan gelirler.

2. Özellikle evli kişilerde çevre baskısı, el alem ne der kaygısı had safhadadır.

3. Yakın çevrelerinden gelen uyarılara, nasihatlere kulakları tamamen kapalıdır, bunu özel hayatlarına müdahale olarak görürler.

4. Hatta daha ileri gidip insanları “ilişkilerini kıskanmakla” suçlayanlar bile çıkabilir.

5. Bu kişilerin yaşam enerjileri çok düşüktür, sürekli olarak hayatlarındaki olumsuzluklara başka başka bahaneler ararlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gergin, sinirli, hırçın ve kırıcı olmaları da kaçınılmazdır, uzun yıllardır hayatlarında olan insanları bile harcama eğiliminde olurlar.

7. Birbirleriyle çok az konuşurlar, neden böyle olduğunu sorduğunuzda “birbirlerini çok iyi tanıdıklarını, artık konuşmadan da anlaşabildiklerini” söylerler.

8. Aslında örnek bir ilişki gibi görünür, birbirlerini hiç kısıtlamazlar, ayrı ayrı birçok şey yaparlar, kıskançlık diye bir şey yoktur.

9. İlişki bir aşk, sevgi ilişkisi olmaktan çıkmış, bir alışkanlığa dönüşmüştür ve ne yazık ki alışkanlıklar kolay kolay terk edilemez.

10. Bazen verilen sözler, merhamet, hırs, inat, vb. bir ilişkide hiç olmaması gereken duygular devreye girer ki bu açıkça her iki tarafa da eziyettir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bir müddet sonra ilişkideki sorunlar, tarafların yaşadığı sıkıntılar, buhranlar içselleştirilmeye başlanır, yani normal gibi kabul görür, bu ilişkiyi daha da çıkmaza sokar.

12. “Onsuz bir hayatı bilememek” en çok uzun süreli ilişkilerde görülür, çiftimiz birbirlerinden ayrıldıklarında yalnız bir hayat yaşayamayacaklarından korkarlar.

13. Bunun bir benzeri de “o kadar emek verdim” cümlesiyle izah edilen sıkıntıdır, zaman, efor harcamıştır, emek vermiştir o kadar şimdi nasıl bitirebilir ki?

14. Bu tür ilişkilerde kavga ya olmaz ya da çok az olur, çünkü kavga etmek ilişkinin canlı olduğunun kanıtıdır, kavga etmiyorsanız bu ilişkinin çok iyi olmasından değil, ölmüş olmasından dolayı olabilir.

Bu ilişki nereye kadar gider bilinmez, tarafların cesaretlerine, tahammüllerine, farkındalık seviyelerine göre değişir. Ama bitmesi gerekiyorsa bir ilişki bitmelidir, ite kaka, zorla, çekip çekiştirerek bir ilişki yürütülmez bunu da unutmamak gerek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
392
120
74
18
17
16
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
lotkkk

aşkın zamanla alışkanlığa dönüşmesi, insanların zamanla birbirlerini tamamen tanıyıp değiştirmeye çalışmadan olduğu gibi kabul etmesi, insanların yirmi dört ... Devamını Gör

Kübra Kara

geleceğiniz yok bu belli, olursa da mutsuz olacaksın buda belli.ama kolaysa 5 yıllık sevgilini, senin her şeyini bileni, en yakın arkadaşını, sırdaşını, ne o... Devamını Gör

tatlış penguen

aman şimdi kim yenisini bulacak derdi var hadi buldun kendini anlatacaksın sana alışacak zor çok zor