Görüş Bildir
Haberler
Biricik Kızlarının Babişkosu Olmak İsteyen Babaların Mutlaka Bilmesi ve Uygulaması Gereken Gerçekler

Biricik Kızlarının Babişkosu Olmak İsteyen Babaların Mutlaka Bilmesi ve Uygulaması Gereken Gerçekler

Kız çocukları ile babaları arasında özel bir ilişki olduğunu hep söylüyoruz. Bu ikili arasındaki bağ herkesten çok farklı elbette ama kız babalarının mutlaka bilmeleri gereken şeyler var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Her ne kadar bunu düşünmek korkutucu olsa da, kızınızın ileride evleneceği kişi üzerinde etkiniz olur; kızınız ya sizin gibi biriyle evlenir ya da tam tersi asla sizin gibi olmayan biriyle...

Henüz bunu konuşmak için tabii ki çok erken, kızınız çok küçük, bundan bahsetmek anlamsız ama o gün gelecek ve kızınız büyüdüğünde eğer isterse biriyle birlikte olacak. İşte o birlikte olacağı kişi, sizin onu büyütürkenki davranışlarınızla şekillenecek. Eğer babalığı doğru bir şekilde yaparsanız, kızınız da doğru ilişkileri bulacak; bunu aklınızdan çıkarmayın.

Kızınız eşinize, yani annesine nasıl davrandığınızı izler ve bu onun gelecekte nasıl bir insan olacağını, toplumsal cinsiyet anlamında duracağı yeri belirler.

Kolay zannediyorsanız, biz söyleyelim değil! Annesine nasıl davrandığınızı izleyen kızınız hayatı işte tam olarak o şekilde öğrenir. Size ne kadar büyük bir görev düştüğünü düşünün ve ona göre davranın.

Dünyaları satın alacak paranız ya da her şeyi yapabilecek gücünüz olsa bile kızınız sevilmek ister; dünya üzerinde hiçbir şey bir babanın yerini dolduramaz.

Babalarını kaybetmiş kız çocuklarının çok üzüleceğini biliyoruz ama doğrusu bu... Kızınız ne yaparsa yapsın, dediklerinizi dinlemesin, sizi hayal kırıklığına uğratsın, büyük hatalar yapsın, hatta hayatını mahvetsin önemli değil. Tek gerçek sizin sevginiz...

Her ne kadar o sizin prensesiniz, biriciğiniz, her şeyiniz olsa da kızınızın dünyanın onun etrafında dönmediğini bilmesi gerekir.

Siz onun önüne dünyaları serersiniz, biliyoruz ama kızınıza öğreteceğiniz en önemli şeylerden biri onun dünyanın merkezinde olmadığı gerçeği...

Toplumsal normlar gereği size ve yakınlarınıza tuhaf gelse de kızınız sizinle evcilik oynamayı, birlikte oje sürmeyi, kadınlara özgü şeyler yapmayı çok sever.

Tabii ki çocukların cinsiyetinin bir önemi yok, tabii ki erkek çocuklar da evcilik oynayabilir ama kız babaları ne söylemek istediğimizi anladılar. Bundan mahrum bırakmayın onları, en önemlisi bu...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Her ne kadar kulağa tuhaf gelse de kızınız annesinden ayrı, sizinle baş başa vakit geçirmek ister; birlikte yemeğe çıkmaktan maç gibi farklı etkinliklere kadar...

Evet, biliyoruz, kulağa biraz garip geliyor ama baba-kız arasındaki aşk dedikleri tam olarak böyle bir şey olabilir. Annesini kıskanmasa da kızınız baş başa zamanlar talep edebilir.

Kızınıza yüreğinin, içindeki iyiliğin ve temiz kalpliliğin dış görünüşten daha önemli olduğunu öğretmeniz; imajın hiçbir şey olduğunu göstermeniz gerekir.

Elbette her kadın güzel görünmeyi ister ve bu çok erken çağlarda başlar ama kızınıza öğretmeniz gereken en önemli şeylerden biri bu işte... İçindekilerin dış görüntüsünden daha değerli olduğunu bilmesi gerekir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
80
42
5
4
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nosferatuozz

dunyada ki en guzel sey kız babası olmak... yok bulamadim anlatilacak kelime 13 aylik kizim onunla gecirdigim zamanin 5 dakikasini geri kalan hayatima degismem.

User

2 ay sonra inş kızım olacak... Karşıma hep bu tür içerikler çıkıyor... Doyamadan bitiyor... Biraz daha uzatsanız şunu.. :|

vemrv

Kaç aydır sizin heyecanlı bekleyişinizi bizde takip ediyoruz buradan inşlh sağlıkla gelsin.

vemrv

Bir şey daha belirteyim 'ben kızımı kimselere vermem benle birlikte yaşlanacak,evlenmeyecek' gibi cümleler kurmayın beyler.