Görüş Bildir
Haberler
Birbirinden İlginç Görünümlere ve Özelliklere Sahip 17 Köpek Balığı Türü

etiket Birbirinden İlginç Görünümlere ve Özelliklere Sahip 17 Köpek Balığı Türü

Mehmet P.
02.01.2016 - 11:09

Köpek balıkları insanlığın gözünde hep bir canavar, katil imajına sahip olsa da bu oldukça yanlış. İnsanların öldürdüğü köpek balığı sayısı, köpek balıklarının öldürdüğü insan sayısının kat be kat fazlası. Üstelik çoğu köpek balığı türü insanlara saldırmıyor, hatta dalgıçlarla beraber yüzen ve oyun oynayan türler bile var. Gelin bu deniz ve okyanusların en ihtişamlı canlılarının farklı türlerine kısaca göz atalım:

Kaynak: http://uk.businessinsider.com/the-mos...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Goblin Köpek Balığı

1. Goblin Köpek Balığı

Görüp görebileceğiniz en çirkin köpek balığı türü olmasının yanı sıra pembe tonlarda olmasıyla da garipliğine gariplik katan bu tür, 3 metre boylarında. Kıyılara yakın yaşayan bir tür olmasına rağmen korkmanıza gerek yok; çünkü hem çok yavaş yüzüyor, hem de insanlar damak zevkine hitap etmiyor.

2. Testere Köpek Balığı

2. Testere Köpek Balığı

Burnu bir testereyi andıran bu tür, 1.7 metre boylarında. Uzun burnuyla kum altına saklanmış avlarını ortaya çıkartıp avlıyor.

3. Fırfırlı Köpek Balığı

3. Fırfırlı Köpek Balığı

Okyanusların diplerinde yaşayan bu tür, 300 adet dişe sahip ve 1.8 metre boylarına ulaşabiliyor.

4. Büyük Beyaz Köpek Balığı

4. Büyük Beyaz Köpek Balığı

Belki de en popüler köpek balığı türü olmasının yanı sıra pek uçlarda bir özelliği olmayan bir tür bu; ne en büyükler, ne en ölümcüller. Boyu 6 metreye ağırlığı 1.7 tona kadar ulaşabilen bu köpek balığı, bütün dünyadaki ılıman sularda, dolayısı ile ülkemizin de Akdeniz, Ege ve Marmara kıyılarında bulunmakta.

5. Mızrakdişli Nehir Köpek Balığı

5. Mızrakdişli Nehir Köpek Balığı

Yaklaşık 2 metre boylarına ulaşabilen bu köpek balığı türü nehirlerde bile bulunabiliyor, ve insanlar da av listelerinde bulunuyor. Ancak yüzdüğünüz nehirler Kuzey Avustralya bölgesinde değilse sıkıntı yok.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hamur Kesici Köpek Balığı

6. Hamur Kesici Köpek Balığı

Boyunun küçük olduğuna aldanmamanız gereken bir tür. İsmini dişlerinin daire şeklinde dizilmesinden ötürü kurbanlarının derisinden yuvarlak bir bölgeyi koparmasından ötürü alıyor.

7. Halı Köpek Balığı

7. Halı Köpek Balığı

1. metre boylarındaki bu köpek balığı türü aynı zamanda Avustralyalılar tarafından bolca tüketilen bir besin kaynağı.

8. Dev Ağızlı Köpek Balığı

8. Dev Ağızlı Köpek Balığı

Dev ağızlı köpek balığı sadece minik canlılar olan planktonlar ile beslendiği bilinen 3 köpek balığı türünden birisidir. 6 metre boylarında olan tür, yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Çok yavaş yüzdükleri ve insanlara saldırmadıkları da biliniyor.

9. Megalodon Köpek Balığı

9. Megalodon Köpek Balığı

2.6 milyon yıl önce yok olan bu türün özelliği ise 30 metreyi aşan boyundan dolayı gelmiş geçmiş en büyük köpek balığı türü olması. Burada iki balinayı yutarken nasıl gözükeceği görselleştirilmiş, insanlar yanında ne kadar küçük kalırdı varın siz düşünün.

10. Kaplan Köpek Balığı

10. Kaplan Köpek Balığı

Genelde 3.5 m uzunluğunda olan bu tür insanlar için tehlikeli olabilir. Genelde balıkla, bazen memelilerle ve kaplumbağalarla beslenir. Hatta önüne gelen her şeyle beslendiğini bile söyleyebiliriz, çünkü midelerinde keçi, at, hatta kedi kemikleri bile bulunmuştur. Çoğunlukla derin sularda dolaşır ama bazen kıyıya yaklaşır. Desenleri vardır. Dişileri daha büyük olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ak Yüzgeçli Köpek Balığı

11. Ak Yüzgeçli Köpek Balığı

Olur da bir gün batan bir geminin içinde olursanız, size saldıracak olan köpek balığı türü bu olacaktır. Oldukça derinlerde yüzen bu tür, bugüne kadar insanlara karşı en çok saldırıda bulunan tür olarak kayıtlara geçmiş.

12. Melek Köpek Balığı

12. Melek Köpek Balığı

1.5 metre uzunluğunda olan bu tür denizlerin kumlu tabanlarında öylece bekleyip yanlarından geçen küçük balıkları tuzağa düşürüyor. Zaman zaman dalgıçları da ısırdıkları saptanmış, ancak bu ısırmalar öldürücü etkiye sahip değil.

13. Sapan Köpek Balığı

13. Sapan Köpek Balığı

Avını kuyruğuyla sert şekilde vurup etkisiz hale getirdikten sonra midesine indiren bu tür, 6 metre boylarına ulaşabiliyor. Boylarının yarısını kuyrukları oluşturuyor.

14. Boynuzlu Köpek Balığı

14. Boynuzlu Köpek Balığı

Diğer türlere kıyasla oldukça uysal olan ve çok daha şirin gözüken, gün içinde uyuyan ve gece aktif olan boynuzlu köpek balığı, evinden 15 kilometreden fazla uzaklaşmamasıyla da biliniyor. Uzunluğu 1.2 m, ağırlığı 10 kg civarındadır.

15. Çekiç Kafalı Köpek Balığı

15. Çekiç Kafalı Köpek Balığı

6 metre boylarına ulaşabilen bu tür, 360 derecelik bir görme açısına sahip. İnsan da yiyen bu türün bir diğer özelliği ise garip cinsel hayatları. Türün erkekleri, dişileri sekse ikna edene kadar ısırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Balina Köpek Balığı

16. Balina Köpek Balığı

13 metre boyuyla ve 21 tona varan ağırlığıyla hem en ağır, hem en uzun köpek balığı türü olan Balina Köpek Balığı, insanlara saldırmamasıyla biliniyor. Hatta türün genç olanlarının zaman zaman dalgıçlarla oynadığı ve beraber yüzdüğü de bilinen bir durum.

17. Fener Köpek Balığı

17. Fener Köpek Balığı

Ve son olarak karşınızda varlığı daha yeni keşfedilmiş bir köpek balığı türü. Vücudundaki küçük deliklerden çevresine soluk bir ışık yaydığı tespit edilen bu tür, avlarını da bu yöntemle avlamakta.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
580
434
288
77
76
76
75