Görüş Bildir
Haberler
Bira Severler Dikkat: Bira İçmek Korona Riskini Artırıyor!

Bira Severler Dikkat: Bira İçmek Korona Riskini Artırıyor!

GNS
24.01.2022 - 20:37

Çinli bilim insanları koronavirüse dair yaptıkları araştırmalar esnasında alkol ve virüs arasındaki ilişkiye dikkat çekti. Yapılan araştırmada alkol tüketiminin koronavirüse yakalanma riskini artırdığı ortaya konuldu. Araştırma esnasında yaş ortalaması 69 olan ve 16 bin 559'u koronavirüse yakalanan 473 bin 957 kişi ile ilgili veriler incelendi. Ortaya çıkan veriler değerlendirildiğinde biranın koronavirüs riskini artırdığı görüldü. İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çinli bilim insanları koronavirüse dair detayları öğrenebilmek adına araştırmalarını sürdürüyor. Yapılan son araştırmalardan birinde virüs ile alkol arasındaki ilişki incelendi. Yaş ortalaması 69 olan ve 16 bin 559'u koronavirüse yakalanan 473 bin 957 kişi ile ilgili verilerin incelendiği araştırmada, bira tüketenlerin risk altında olduğu ortaya konuldu. İşte detaylar...

Alkol İçmek Koronavirüs Riskini Artırır mı?

Alkol İçmek Koronavirüs Riskini Artırır mı?

Shenzhen (Şenzen) Kangning Hastanesi ve Güneybatı Hastanesi'den Çinli bilim insanlarının yürüttüğü araştırmanın, alkol tüketimi ile koronavirüs arasında bir bağ yakalandığı ortaya konuldu. Araştırmada Britanya'nın Biobank veri tabanından yaş ortalaması 69 olan ve 16 bin 559'u koronavirüse yakalanan 473 bin 957 kişiyle ilgili veriler incelendi.

Veriler Gruplara Ayrıldı

Veriler Gruplara Ayrıldı

Araştırmada verileri alınan kişiler içki içmeyenler, eski içiciler, halihazırda içenler ve içme sıklığına göre gruplara ayrıldı. Küçük bir kadeh şarabın 1.5 birim, bir bardak alkol hacmi yüzde 3.5'tan düşük biranın iki birim sayıldığı Britanya'da haftada 14 birimden az içilmesini tavsiye eden kriterler, referans noktası alındı.

Şarap ve Şampanya Koruyor

Şarap ve Şampanya Koruyor

Araştırmacılar  kırmızı şarap, beyaz şarap ve şampanyanın koronavirüs riskini azaltma ihtimali bulunduğu sonucuna ulaştı. Frontiers in Nutrition isimli dergide yayımlanan araştırmaya göre 'kriterlerin üzerinde veya iki katı üzerinde kırmızı şarap tüketimi veya kriterler dahilinde yüksek alkollü şarap tüketiminin düşük sıklığı (haftada 1–2 kadeh) yahut kriterlerin üzerinde beyaz şarap ve şampanya tüketiminin yüksek sıklığı', koronavirüse karşı koruyucu rol oynuyor.  Yapılan araştırmada koronavirüs kaynaklı ölümlerle alkollü içki içme durumu, sıklığı, miktarı, içkilerin alt türleri arasında bağlantı olmadığı ifade edildi.

Alkolün koronavirüse karşı koruyuculuğunun yalnızca kriterlerin üzerinde veya 2 katı üzerinde tüketildiğinde koruyucu etkinin devreye giriyor olması araştırmada dikkat çeken unsurlardan biri oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bira Severlere Kötü Haber

Bira Severlere Kötü Haber

Araştırmadan elde edilen veriler doğrultusunda bira, elma şarabı ve Britanya'da 'spirits' kategorisine sokulan brendi, votka, absent, cin, rom, tekila, viski gibi içkilerin riski artırdığı ortaya konuldu. Araştırmacılar şu tavsiyelerde  bulundu:

'Halk sağlığı rehberliği, bira, elma şarabı ve 'spirits' tüketicileri arasında sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıklarını ve tercihli politikaları savunarak Kovid riskini azaltmaya odaklanmalıdır.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Admin

Tabi ki bira olacak, çünkü bir JW & Sons KG V olacak hali yok :)