Görüş Bildir
Haberler
Bir Türlü Rutin Oluşturamayan Kadınlara: Regl Dönemini Rahat Geçirmek İçin Yapabileceğiniz 10 Egzersiz

Bir Türlü Rutin Oluşturamayan Kadınlara: Regl Dönemini Rahat Geçirmek İçin Yapabileceğiniz 10 Egzersiz

pondsjournal
01.12.2023 - 18:32

Regl dönemini ağrılı geçiren kadınların imdadına yetişmeye geldik! Ayın bir haftasının sizin için işkence gibi geçtiğini ve bu sıkıntılı günleri hiç yaşamak istemediğinizin farkındayız ve size çok işe yarayacak bir öneriyle geldik. Bu egzersizleri ister regl takviminizden önce isterseniz regl haftanızda uygulayabilirsiniz. 🥰

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Köprü Hareketi

Regl ağrılarından kurtulmana yardımcı olabilecek ilk hareketimiz Köprü! İlk önce sırt üstü yatın ve kalçalarınızdan destek alarak kendinizi yukarı kaldırın. Bu hareket alt karnınızdaki ağrılı histen biraz da olsa kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

2. Bacağı Göğse Çekme Hareketi

2. Bacağı Göğse Çekme Hareketi

Regl zamanlarında karnınıza çok fazla kramp girdiğini ve bunun da yerinizde duramamanıza sebep olduğunu biliyoruz... Yine de sizin işinize yarayacağını düşündüğümüz bir diğer hareket için sırt üstü yatın ve bir bacağınızı uzatın. Ardından diğer dizinizi yavaşça göğsünüze doğru çekin. Bu duruşu birkaç dakika koruyabilirseniz sonuç ağrısız olacak.

3. Yoga veya Pilates

Sadece regl için değil kendi iç huzurunuzu sağlayabilmeniz için de adeta yardımcı meleğiniz olan bu iki spor regl sancılarınız için de birebir! Özellikle reglinizden önce yapmanız kramp, kas yorgunluğu ve diğer pek çok ağrı için koruyucu kalkan oluşturur.

4. Öne Doğru Esneme Hareketi

Bu egzersizin neye iyi geldiğini duyunca çok şaşıracaksınız: Baş ağrısı ve değişen ruh halleriniz!  Bacaklarınızı uzatarak oturun, ardından öne esneyerek göbeğinizi içeri çekin ve bu pozisyonda 3 dakika kalmak için dayanmaya çalışın!

5. Ağırlık Kaldırmak

Ağırlık kaldırmak ağrılarınızın yatışmasına epey yardımcı olur. Tekrarlanan hareketler karın kaslarınızın ağrılara karşı güçlü olmasını sağlar. Bu da rahatlamanıza yardımcı olur ama tabii ki hafif ağırlıklardan bahsediyoruz, görseldekini örnek almayınız! 😅

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yürüyüş Yapmak

Bu bilgiyi daha önce duyduğunuza eminiz ama eğer denemediyseniz gerçekten söylendiği kadar olduğunu deneyince oldukça şaşıracaksınız. Ağrılı günlerde bütün şehri gezecek kadar yürümek isteyeceksiniz!

7. Dans Terapisi

Ritim veya müzik eşliğinde yapılan dans hem ruhunuza hem de bedeninize oldukça iyi gelecek ve stres seviyeniz sıfıra inecektir. Endorfin salgılayan vücudunuz sayesinde tıpkı bebekler gibi olacaksınız.

8. Mutlu Bebek Hareketi

Ağrılı regl günlerinde tam olarak bu egzersiz hareketinin adı gibi hissetmek istediğini biliyoruz ve adı kadar kendisinin de çok etkili olduğunu söyleyebiliriz! Sırt üstü yatarak dizlerinizi karnınıza çekin ve ayak tabanlarınız yukarı doğru baksın. Yavaş bir şekilde sağa sola hareket etmeye özen gösterin.

9. Yay Hareketi

Bütün vücudunuzun esnemesini sağlayacak olan bu harekette tıpkı görselde görüldüğü gibi uygulanmadır. Bu hareketin en önemli püf noktası sekiz nefes sonra vücut serbest bırakılarak öne ve arkaya doğru yaylanmak, hareketin en önemli noktasıdır. Tabii umarız acınız size saymayı unutturacak kadar çok değildir....

10. Yüzmek

Çoğu kişi regl döneminde yüzmenin sağlıklı olduğunu düşünmese de bunun aksini kanıtlayan oldukça bilgi var. Regl döneminizden önce de yüzebilir ve regl ağrılarınızı daha dinç bir vücutla karşılayabilirsiniz. Suyun vücudun üstünde oldukça sakinleştirici bir etkisi vardır ve aynı zamanda suyun kaldırma kuvveti sayesinde şişlik hissinizin azalmasına yardımcı olur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın