Görüş Bildir
Haberler
Bir Şişe Rom'dan Çok Daha Fazlası: 11 Altın Korsan Kuralı

Bir Şişe Rom'dan Çok Daha Fazlası: 11 Altın Korsan Kuralı

Cosmic Latte
14.10.2014 - 15:28 Son Güncelleme: 14.10.2014 - 15:54

Tarih boyunca hırsız, ciğeri beş para etmez adamlar olarak görülen korsanlar bile, aslında belli bir kurallar dizisine bağlı kalıyor. Tarihin en ünlü ve en başarılı korsanlarından biri olan Galler'li Bartholomew “Black Bart” Roberts (1682-1722) gemisi The Royal Fortune'da kurallara uymayan ekip üyesini, cezalandırmayı uygun görmüş. Daha sonraları korsanlar arasında yayılan bu kurallar, 1722'den bu yana adeta bir düzen oluşturmuş.

Kaynak: http://mentalfloss.com/article/58900/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Oy hakkı

1. Oy hakkı

Mürettebatın her bir üyesi oy hakkına sahiptir. Herhangi bir zamanda el konmuş taze yiyecekler ve sert likörler üzerinde eşit hakları vardır. Topluluğun yararına özel bir kısıtlama getirilmediği müddetçe her bir üye bu ürünleri keyfine göre tüketebilir.

2. Hırsızlık ve soygun

Ödül dağıtımı esnasında mürettebattaki herkes adil bir şekilde sıraya ve listeye göre çağrılacaktır ve bu durumda kıyafet değiştirmeleri gerekmektedir. Ancak olur da biri, müesseseyi 1 dolar bile kandırmaya kalkarsa, ıssız adada terk edilme cezasına boyun eğecektir. Ya da ekipteki bir arkadaşından çalmaya, onu soymaya kalkan bir korsan, kulakları ve burnu yırtılıp karaya gönderilecektir.

3. Kumar ve oyunlar

Parayla oynanan kart oyunları ya da para karşılığı oynanan zar atmalı oyunlar yasaktır, kara adamlarına göredir, deniz değil.

4. Karartma zamanı

4. Karartma zamanı

Mumlar ve lambalar akşam saat 8 itibariyle söndürülür ve bu saatten sonra eğer içmek isteyen olursa, güvertede, karanlıkta içmelidirler.

5. Mücadeleye hazırlık

5. Mücadeleye hazırlık

Olası bir saldırı için gemideki herkes silahını, kılıcını, palasını ve tabancasını kullanıma hazır ve temiz tutmalıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gemiyi ve savaşı terk etme

6. Gemiyi ve savaşı terk etme

Gemiyi ya da savaştaki pozisyonunu, yerini terk edip kaçanlar, ölümle ya da ıssız adaya terk edilerek cezalandırılırlar.

7. Gönül işleri

7. Gönül işleri

Gönül işleri ve 'takılmalar' her ne olursa olsun karada kalır. Gizlice partnerini gemiye sokmaya çalışanlar, ölümle cezalandırılır. Kimsenin korsanlar arasında yeri yoktur. Sevgililerin bile.

8. Anlaşmazlıklar

8. Anlaşmazlıklar

Mürettebattan kimse bir diğerine gemide saldıramaz. Ama her bir anlaşmazlık karada kılıç savaşı ya da pala savaşıyla çözülür. Kaptan gemiyi durdurmayı reddettiğinde, güvertede de savaşabilirler.

9. Tazminat

9. Tazminat

Yaptığı iş sonucu sakat kalan ya da herhangi bir organını kaybeden mürettebat üyesi, hazineden 800 dolarla tazmin edilir. 

10. Hiyerarşi

10. Hiyerarşi

Kaptan ve Güverte görevlisinin payları, diğer mürettebat üyelerinin iki katıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Müzisyen izinleri

11. Müzisyen izinleri

Gemideki müzisyenler sadece Cumartesi günleri (Şabat) kendiliğinden izinlidirler, diğer günlerde çalışmamak onlar için ancak kaptanın emriyle olur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
24
7
6
3
2
2