Görüş Bildir
Haberler
Bir Öğrenci Önerdi: Sivas Belediyesi'nden Şehre 'Kedi Çıkabilir' Uyarıları

Bir Öğrenci Önerdi: Sivas Belediyesi'nden Şehre 'Kedi Çıkabilir' Uyarıları

Ulaş
16.02.2021 - 17:18

Sivas Belediyesi, Veterinerlik Fakültesi öğrencisinin kedi yaralanmalarına karşı önerdiği uygulamayı dikkate aldı, kentin birçok noktasına 'kedi çıkabilir' tabelası asıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sivas Belediyesi örnek bir uygulamaya imza attı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi 4. sınıf öğrencisi İrem Yıldırım, Sivas Belediyesi'nden, şehrin trafik akışının yoğun olduğu cadde ve sokaklara ‘Kedi çıkabilir' tabelası asılmasını istedi. 

İsteği geri çevirmeyen Sivas Belediyesi, kedi ya da diğer hayvanlara çarpma kazalarının fazla yaşandığı cadde ve sokaklara tabelalar astı. Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Duman, ‘Kedi çıkabilir' tabelalarıyla beraber, farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

'Amacımız hayvan yaralanmalarının önüne geçmek.'

'Amacımız hayvan yaralanmalarının önüne geçmek.'

ivas Belediye Başkan Yardımcısı Duman, 6 caddede 'Kedi çıkabilir' tabelalarının hayata geçtiğini söyleyerek, “Ne kadar iyi barınak hizmetleri veriyor da olsak ne kadar iyi hayvan hastanesi işletiyor da olsak, burada esas mesele onların yaralanmasına veya bu tür vakaları yaşamamalarını engel olmaktır. Bu tabela Sivas'ta şu anda trafiğin yoğun olarak yaşandığı 6 caddemizde hayata geçti'' ifadelerini kullandı.

'Aynı dünyayı paylaşıyoruz.'

Hayvansever uygulamaya önayak olan İrem Yıldırım, insanların hayvanlarla aynı dünyayı paylaştığını unutmaması gerektiğine dikkat çekti, ''Aslında biz onların doğal ortamlarında yaşıyoruz. Onların doğal ortamlarına binalar dikiyoruz. Arabalar park ediyoruz. Dolayısıyla onların bizim bu ortamımızda güvende olduklarına emin olmamız gerekiyor. Bu kedi çıkabilir tabelası da buna yönelik bir proje. Sürücüler açısından da faydası olacağını düşünüyorum” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
92
51
5
4
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
MelisMelis

Maalesef ülkemizde tabelalar pek dikkate alınmıyor bu yüzden her yerde kasisler var. Fikir çok güzel, umarım olumlu yönde etkili olur.

s p ş

kedi ve etli ekmek çıkabilir

nzylmz

İkiside süper gider

ceren yildirim

Sen kedi çıkabilir yazarsın korumaya çalışırsın, amk çocukları işkence yapar. HAYVAN HAKLARI YASASI ÇIKSIN ARTIK YETER