Görüş Bildir
Haberler
Bir Neslin İçinde Ukde Kalan Pokémon'un En Popüler Oyunları

Bir Neslin İçinde Ukde Kalan Pokémon'un En Popüler Oyunları

2000'li yılların başlarında bir çoğumuzun en sevdiği çizgi filmlerden olan Pokémon bir çocuğun '' ben pokemonum'' diyerek camdan atlamasıyla ülkemizde yasaklanmıştı. İçimizde ukde kalan bu serinin en popüler oyunlarını sizler için listeledik. Belki bu oyunları tekrardan oynayarak içimizde ukte kalan duygularımızı biraz da olsa bastırabiliriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pokémon Red & Blue

Pokémon Red & Blue

1996 yılında piyasaya sürülen Pokémon Red & Blue Kanto Bölgesin'de geçiyor. Oyunda amacımız altı pokemondan oluşan güçlü bir takım kurarak, salon liderlerini yenmek ve Indigo Ligi'ne katılmak. Indigo Ligi sırasında Elit Dörtlü'yü ve Şampiyon'u yeni Şampiyon olduğumuz zaman oyunun sonuna geliyoruz. Yan görev olarak Profesör Oak'tan aldığımız Pokedex'te yer alan 151 pokemondan 150'sini yakalamak ve suç ekibi Roket Takımı engellemekte oyun içerisinde yapabileceklerimizden.

Pokémon Yellow

Pokémon Yellow

1998 yılında piyasaya sürülen Pokémon Yellow, Pokémon Red & Blue'daki gibi Kanto Bölgesi'nde geçmektedir. Bu oyuna biz Pikachu ile başlıyoruz, rakibimiz ise Eevee ile başlıyor. Hatta Pikachu çizgi filmlerdeki gibi bizi poke topunun dışında takip ediyor. Pokémon Red & Blue'ya göre daha iyi çizimlere ve daha iyi çözünürlüğe sahiptir.

Pokémon Gold & Silver

Pokémon Gold & Silver

1999 yılında piyasaya sürülen Pokémon Gold & Silver, Kanto ve Johto bölgesinde geçmektedir. Oyunun en önemli Pokémonu Ho-oh veya Lugia'dır. Sekiz salon liderinden rozetleri kazanıp, Pokémon Ligi'ne katıldığımız senaryo diğer oyunlardaki gibi devam ediyor.

Pokémon Diamond & Pearl

Pokémon Diamond & Pearl

2006 yılında yayınlanan Pokémon Diamond & Pearl'da wifi özelliğinin eklenmesiyle internetten oyun oynama başladı. Eleştirmenler wifi özelliğinden övgü ile bahsederken, oyunun önceki oyunlardan çok fazla güncelleme almamasına rağmen hala ilgi çekici olduğunu söylediler. Ancak eleştirmenler grafiklerde ve ses kalitesinde görüş ayrılığı yaşadılar. Game Boy Advance öncüllerinden daha fazla ticari başarı elde etti.

Pokémon Ruby & Sapphire , Pokémon Emerald, Pokémon Platinum ve daha nicesi

Pokémon Ruby & Sapphire , Pokémon Emerald, Pokémon Platinum ve daha nicesi

Listemizde tek tek yer veremeyeceksekte, listeye eklememezlikte edemezdik. Pokémon Ruby & Sapphire , Pokémon Emerald, Pokémon Platinum gibi oyunlarla birlikte bir çok oyun üzerine eklemeler yapılarak farklı dönemlerde piyasaya sürüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pokémon Black & White

Pokémon Black & White

Pokémon Black & White 2010 yılında yayınlandı. Önceki oyunlarla aynı oynanış mantığına sahip olan Black ve White'ı diğerlerinden ayıran 156 yeni Pokémon'u ve mevsimsel döngü, rotasyon savaşları, tamamen hareketli Pokémon sprite ve üçlü savaşlar gibi pek çok yeni özelliği ile yayınlanmış olması. Eleştirmenler tarafından bolca övgü alan oyun, iyi ticari başarılar elde etti.

Pokémon GO

Pokémon GO

2016 yılında çıkış yapan Pokémon GO, Maalesef hala ülkemizde kullanılamıyor olsa da, hem ülkemizde apk olarak indiren oyuncular hemde dünyanın dört bir yanındaki oyuncularda olağanüstü bir ilgi yarattı. Pokémon Go ile birlikte kullanıcılar, akıllı cihazları ile gerçek dünyada Pokémon yakalayabiliyor, birbirleri ile savaştırabiliyor ve birbirleri arasında ticaretini yapabiliyorlar. Her ne kadar çıktığı zaman ki popülerliğini kaybetmiş olsa da hala oynayan sayısı hiçte azımsanacak sayıda değil.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
5
3
3
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın