Görüş Bildir
Haberler
Bir Diske 615 Saat Video: Seagate'den 8 TB'lık Sabit Disk

Bir Diske 615 Saat Video: Seagate'den 8 TB'lık Sabit Disk

ATKN
13.12.2014 - 23:52
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sabit disk üreticisi Seagate, 8 TerraByte kapasiteli yeni sabit diskini tanıttı. Yeni sabit diske Full HD çözünürlüğünde 615 saat video depolanabiliyor.

Artan dosya boyutları beraberinde depolama cihazlarının kapasitesinin yetersiz kalmasına yol açıyor. Büyük boyutlu dosyalar için en mantıklı depolama çözümü olan sabit diskler de bu gelişmeye paralel olarak kapasitelerini artırıyorlar.

Depolama teknolojileri üreten Seagate, artan taleplere ihtiyaç olacak yeni ürünü piyasaya sürdü. Firmanın 8 TerraByte kapasiteye sahip yeni sabit diski, firmanın en büyük kapasiteli depolama ürünü. Shingled Magnetic Recording (SMR) Drives adı verilen yeni ürün, 8 TB depolama kapasitesi sunuyor.

Devir hızı 5900 rpm olan sabit diskin ortalama okuma/yazma hızı ise saniyede 150 MB. Yurtdışı fiyatı 260 dolar olarak açıklanan sabit diskin önümüzdeki günlerde Türkiye pazarında da satışa sunulması bekleniyor.

Fiyatlar düşüyor

Sabit disk pazarında kapasiteler artarken GB başına maliyet de her geçen gün düşüyor. TerraByte kapasiteli ilk sabit diskler 2007 yılında satışa sunulmuştu. O dönem 1 TB sabit diskin ABD fiyatı 270 dolardı. Sabit disklerin fiyatını değiştiren şey sadece kapasite değil. Devir hızı, kurumsal ya da bireysel kullanıma uygun tasarlanması gibi faktörler fiyat farkı oluşturan etkenler arasında yer alıyor.

Al Jazeera Turk

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/8-tblik...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0