Görüş Bildir
Haberler
BioNTech Kurucuları Özlem Türeci ve Uğur Şahin: 'İnsan Ömrü Uzatılabilir'

BioNTech Kurucuları Özlem Türeci ve Uğur Şahin: 'İnsan Ömrü Uzatılabilir'

Ulaş
24.03.2021 - 13:22

Kovid-19 aşısının mucidi Türk bilim insanları ve BioNTech’in kurucuları Özlem Türeci ve Uğur Şahin, Axel Springer CEO'su Matthias Döpfner ile Kovid-19 aşısı, kanserle nasıl mücadele etmeyi planladıkları ve diğer konular üzerine bir röportaj gerçekleştirdi. 

Röportajda bilim insanları, “Yenileyici tıp alanında pek çok araştırma halihazırda yapılıyor” derken “Köpeklerin sadece 14 yaşına kadar yaşamalarının ikna edici bir nedeni yok. Prensip olarak, tedaviler yoluyla insanların yaşam süresinin önemli ölçüde uzatılması biyolojik olarak düşünülebilir” ifadelerini kullandı

İçeriğin Devamı Aşağıda

NTV'de yer alan habere göre, koronavirüse karşı geliştirdikleri aşı ile dünya çapında bir üne sahip olan Türk bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci, Avrupa'nın en büyük dijital yayın organı Axel Springer’in CEO’su Matthias Döpfner’a konuştu.

'Tedavi edilecek kanserler olacak.'

'Tedavi edilecek kanserler olacak.'

Kansere karşı geliştirilebilecek aşılar ve tedaviler üzerine açıklamalarda bulunan bilim insanları, “İnsanlar 100 yıl sonra size dönüp baktığında, Covid-19 aşısının ilk mucidi olarak mı hatırlanmak istersiniz yoksa kansere karşı en başarılı kişiler olarak mı” sorusuna Türeci, ”Kanser tedavilerinin meyve vermesini umuyoruz. Kanser bir salgın kadar kötüdür, ancak bunun bilincinde değiliz” derken “Kanser sonunda tamamen yenilecek mi?” sorusuna Türeci, ” Sonunda tedavi edilebilecek kanserler olacak” şeklinde cevap verdi.

'Yaşam süresi uzatılabilir...'

'Yaşam süresi uzatılabilir...'

Kanser açıklamalarından sonra “İnsanlar ne kadar yaşayabilecek?” sorusuna ise Uğur Şahin, “Prensip olarak, tedaviler yoluyla insanların yaşam süresinin önemli ölçüde uzatılması biyolojik olarak zaten düşünülebilir” derken Türeci, “Bu konuyla ilgili, örneğin yenileyici tıp alanında pek çok araştırma halihazırda yapılıyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
6
4
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Leonel 5.Antonyo

tamam sizde bokunu çıkarmayın

Pasif Kullanıcı

Lan malum şahıs hala hayattayken yapmayın böyle şeyler alla alla

arslanoglu

Covite aşıyı hemen buldular inş darısı diğer hastalıklara bulunsa