Görüş Bildir
Haberler
Binlerce Kişi 'Devrim Meydanı'nda 'Comandante'yi Anıyor

etiket Binlerce Kişi 'Devrim Meydanı'nda 'Comandante'yi Anıyor

Küba halkı, cuma gecesi başkent Havana'da 90 yaşında hayatını kaybeden efsanevi lideri Fidel Castro'nun yasını tutuyor. Başkent Havana'da bulunan Devrim Meydanı'na Castro için kurulan geçici anıta sabahtan bu yana binlerce kişi gelerek saygı duruşunda bulundu. Anıta içinde Castro'nun küllerinin bulunduğu kap da yerleştirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Havana'da düzenlenen anma töreninde Küba Devrimi'nin lideri 'Comandante' unvanlı Castro için önce 21 pare top atışı yapıldı.

Havana'daki Devrim Meydanı yakınlarında toplanan binlerce Kübalı da ellerinde Castro'nun fotoğrafları, çiçekler ve bayraklarla ülkeyi yaklaşık yarım asır yöneten liderlerini anıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Meydandaki geçici anıta yerleştirilen 'Castro'nun külleri'ne binlerce kişi saygı duruşunda bulundu.

​90 yaşında yaşamını yitiren Fidel Castro'nun cenazesi vasiyetine uygun olarak yakılmış, Küba hükümeti ölümü nedeniyle 9 günlük yas ilan etmişti.

'Devrim yolları'nı dolaşacak

'Devrim yolları'nı dolaşacak

Çarşamba günü Castro'nun külleri Havana'dan Küba Devrimi'ni başlattığı Santiago'ya götürülecek.  Dokuz gün sürecek olan anma törenleri sırasında Casto'nun küllerini taşıyan tören alayı ülkeyi boydan boya kat edecek. 

Törenler 4 Aralık'ta Santiago de Cuba'da tamamlanacak. Resmi cenaze töreni 4 Aralık'ta Santiago kentinde düzenlenecek. Castro'nun külleri Santiago'da gömülecek.

Küba'nın yanı sıra diğer Latin Amerika ülkelerinde de Castro için yas tutuldu

Küba'nın yanı sıra diğer Latin Amerika ülkelerinde de Castro için yas tutuldu
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sputnik News

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
234
135
23
17
14
10
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kartacali

60 yıl bütün dünyanın ambargosu altında yaşayıp 900 küsür üniversite içinde dünyanın en iyi doktorlarını en iyi gen. mühendislerini yetiştir,.... daha 8 ay ... Devamını Gör

ZuLmeT

O davarlar senin D*şşanı yesinler :)

Mehmet Cepik

Baskomutanimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'Ü kendine rehber ederek, abd emperyalizmine halkiyla birlikte kafa tutan ve yerden yere vuran büyük insan; büyük insanli... Devamını Gör

Dex Dex

6. filoya secde edenlerin evlatları rahatsız olurlar şimdi . Malum kendileri Osmanlı aşığı olarak tek adam rejiminden hiç haz etmezler :dddd