Görüş Bildir
Haberler
Bill Gates'ten Yeni Uyarı: 'İklimin Anahtarı Orta Gelirli Ülkeler'

Bill Gates'ten Yeni Uyarı: 'İklimin Anahtarı Orta Gelirli Ülkeler'

6 sene önce yaptığı bir konuşmada, dünyanın bir salgın hastalığa hazır olmadığını söyleyen Microsoft kurucusu Bill Gates, yine çok önemli bir açıklama yaptı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Tarih, 2015 yılında Kovid-19 benzeri bir salgına karşı hazırlıklı olmadığımızı belirten ve uyarılarda bulunan Gates'i haklı çıkarmıştı.

Gates şimdi de gezegenimizi bekleyen yeni tehlike ile ilgili konuştu. Gates, G20 zirvesi bildirisinde küresel sıcaklık artışının 1.5 derece ile sınırlandırılması sözünün gerçekçi olmadığını açıkladı.

'Orta gelirli ülkeler iklimin anahtarı'

'Orta gelirli ülkeler iklimin anahtarı'

Dünya nüfusunun yüzde 65'inin Çin ve Hindistan da dahil olmak üzere orta gelirli ülkelerde yaşadığının altını çizen Gates, 'Onlar iklimin anahtarı. Dünyadaki emisyonların çoğu orta gelirli ülkelerden geliyor' dedi.

'Yeni salgına hazırlıklı değiliz'

'Yeni salgına hazırlıklı değiliz'

Gates ayrıca bir sonraki pandemiye hazır olmadığımızı söylüyor. 'Salgın hazırlıklarına gösterilen ilginin beklediğimden daha düşük olmasından biraz endişeliyim' diyen Gates, dünyanın bir sonraki pandemiye hazır hale gelmesi için 100 günde aşı üretme, diğer 100 günde ise bunu milyarlarca insana sunabilme kapasitesine ulaşması gerektiğinin altını çizdi.

Gates'e göre bu kapasiteye sahip fabrikaları kuracak yeteneğe sahibiz. Ancak tek eksik olan şey henüz bu konuda gerekli adımların atılmaması.

Gates'in kurucusu olduğu Bill & Melinda Gates Vakfı , Pazartesi günü yayınlanan bir raporda , ulusların aşı üretme kapasitesi de dahil olmak üzere sağlık sistemlerine daha fazla yatırım yapmaları için çağrıda bulundu.

Raporda, pandemiyi sona erdirmek için kullanılan araçların büyük ölçüde diğer bulaşıcı hastalıklarla savaşmak için kullanılanlarla aynı olduğu belirtildi

Aynı raporda aşı adaletsizliğine dikkat çekildi ve bunun salgına karşı dünyanın en büyük sorunlarından birisi olduğu vurgulandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
2
2
1
1
1
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Doom Guy

Dünya da yılın şakasını yapmış bence. Anahtar sen ve senin gibi insanların, büyük paralar dan vazgeçip, geçmeyeceği. Öyle servetlerinin hepsini versinler de ... Devamını Gör