Görüş Bildir
Haberler
Bilinçaltının Filmi Çekilse Hangi Korku Filmi Olurdu?

etiket Bilinçaltının Filmi Çekilse Hangi Korku Filmi Olurdu?

Bilinçaltı, beynimizin, biz farkında olmadan bilincimiz dışı çalışan,bedenimizin istemsiz kaslarını yöneten,gece uyurken dahi vücut fonksiyonlarımızın çalışmasını sağlayan,beş duyumuzla algıladığımız her şeyi an be an kaydeden ve gerektiğinde kullanılmak üzere bilincin emrine veren bir parçasıdır.

Peki ya bilinçaltının filmi çekilse hangi korku filmi olurdu merak ediyor musun? O zaman haydi teste!

1. Bir çağrışım sorusuyla başlayalım. Hangi görsel sana eski ilişkilerini hatırlattı?

2. Yolu aydınlatan ışıkların birden söndüğü bir yolda arabanla ilerliyorsun. Etrafın aniden karardı ve birkaç kilometre gittikten sonra karşına kaza yapmış bir araç çıktı. Aracın önündeki iki kişi baygın. Arka koltukta bir çocuk oturuyor ve yanından geçerken onunla göz göze geldin. Ne yaparsın?

3. Korkulu Rüyamız: Karabasan

3. Korkulu Rüyamız: Karabasan

Karabasan yani diğer adıyla uyku felci dediğimiz şey özetle, içinde korkunç olayların yer aldığı, insana boğulma duygusu ve  yüreğe çarpıntı veren hatta ölüyormuş gibi hissettiren, çok karışık düşlerdir.

Peki ya sen bu sıkıntılı ruh durumunu rüyalarında ne sıklıkla yaşıyorsun?

4. Peki sen sinirlendiğinde hangi hayvan gibi hissedersin?

5. Bu boşluğu nasıl doldururdun?

5. Bu boşluğu nasıl doldururdun?

6. Önemli bir soruya geldik. Şimdi bu 8 kişinin fotoğrafına bak ve görüntüsünden tiksindiğin veya korktuğun için karanlıkta karşılaşmak istemediğin bir tipi seç.

6. Önemli bir soruya geldik. Şimdi bu 8 kişinin fotoğrafına bak ve görüntüsünden tiksindiğin veya korktuğun için karanlıkta karşılaşmak istemediğin bir tipi seç.

7. Diyelim ki bir filmde başrol oynama şansını yakaladın. Bu film, aşağıdaki türlerden hangisinde olsun isterdin?

8. Son olarak; bu akan görsele bir süre bak ve aşağıdakilerden hangisini çağrıştırdığını söyle bakalım!

The Sixth Sense!

The Sixth Sense!

Senin gerçekten tuhaf sayılabilecek özelliklerin var. Oldukça duygusal, çevrende olup biten her şeyden kolayca etkilenebilen birisin. Kendin özgü hareketlerin, konuşmaların kısacası hayata karşı farklı bir duruşun var. Bu kendine özgülük ise zaman zaman yalnız kalmana neden oluyor. Çoğu zaman kimse seni gerçekten anlamıyormuş gibi hissediyorsun ve bu durum gerçekten seni incitiyor. Belki de bu sebeple, sanki kafanın içinde sana ait olmayan sesler duyuyor hatta farklı biri gibi onlarla konuşuyorsun. Ne gerçek ne değil sorularının cevabını bulmaya çalışırken de kafanda kurguladığın hayal dünyasına daha da çok çekiliyorsun. Tüm bu özelliklerinle dışarıdan çok sessiz ve içine kapanık gibi görünüyor olsanda aslında içinde kimsenin tahmin edemeyeceği kadar tehlikeli ve karanlık bir tarafın var!

A Nightmare on Elm Street!

A Nightmare on Elm Street!

Sen fazlasıyla mistik bir insansın! Özellikle de gördüğün rüyaların gerçeğe dönüşmesi konusunda oldukça ilginç deneyimlerin olmuş olabilir hatta zaman zaman rüyalarında birileri ile iletişime geçtiğin bile. İnsanlara karşı çok yapıcı çok sevecen davranıyor, her zaman kendinden çok başkalarını düşünerek hareket etmeye çalışıyorsun ancak her zaman aynı incelikle yanıt alamıyorsun. Böyle durumlarda ise gerçekten kalbin çok kırılıyor ve haksızlığa uğradığını düşünüyorsun. İnsanların bu kadar bencil ve duyarsız olması ise seni çileden çıkartıyor ve böyle zamanlarda sanki içinden bambaşka bir sen çıkacak gibi oluyor. Bu öteki sen, öylesine acımasız ve güçlü ki kontrolü tamamen ona bıraktığında kimsenin hayal edemeyeceği kadar kötülük yapabilecek gibi hissediyorsun. Ne diyelim umarız kimse bu hayatta seni buna zorlayacak kadar üzmez!

The Shining!

The Shining!

Aslında sen, çevren tarafından sevilen ve oldukça saygı duyulan birisin ancak içinde kimsenin görmediği oldukça sadist ve agresif bir insan daha var. Bir yanın gayet sosyal, arkadaş canlısıyken diğer yanın adeta insanlara tahammül edemiyor. Bunun bir sebebi de fazlasıyla mükemmeliyetçi olman. Öyle ki hiçbir şeyden kolay kolay mutlu olmuyorsun. Hayatta her şey planladığın, istediğin gibi gitsin istiyorsun bu sebeple kontrolü asla elden bırakmıyor, etrafına karşı fazlasıyla otoriter davranıyorsun. İşler umduğun gibi gitmediğinde ya da başarısızlığa uğrağındaysa gerçeklik ile bağını kaybedip, tam anlamıyla arızaya bağlıyorsun. İşte böyle zamanlarda içindeki o sadist, kontrolü ele geçiriyor ve aklına olmadık düşünceler getirmeye başlıyor. Bizden tavsiye böyle zamanlarda oldukça dikkatli ol!

Psycho!

Psycho!

Sen belki de bu dünyadaki en duygusal insanlardan birisin ama öylesine sert bir yapın var ki bunu kendin bile kabullenmekte zorlanıyorsun. Dışarıdan kaya gibi görünsen de yaşadığın olumsuzlukların her biri sende normal bir insanın etkileneceğinden daha derin izler bırakıyor. Çevrende birçok insan var ama sen kimseyle yakın bir iletişim kurmak dahi istemiyorsun. Bu sebeple kendini resmen kendin yarattığın bir fanusun içine hapsetmişsin. Hep aynı rutinde gitsen de aslında her şeyden çabucak sıkılıp, hevesini kaybeden bir yapıdasın. İçinde ise gerçekten kimsenin göremediği oldukça tehlikeli bir kişilik var ve bu, bazı zamanlarda ortaya çıkıp tüm kontrolü ele geçiriveriyor. Öyle ki bir şeylere kızdığında gözün hiçbir şeyi görmüyor. Hatta elinde bir imkan olsa her şey senin istediğin şekle girene kadar her yeri yakıp yıkarsın!

Hannibal!

Hannibal!

Sen gerçekten hayatı dolu dolu yaşamayı seven tam bir zevk insanısın. Yaşadığın en basit bir şeyi bile en iyi şekilde keyif verecek hale getirmeye çalışıyorsun. Hayattaki en büyük tutkularından birisinin de yemek yemek olduğunu söyleyebiliriz. 😊 Seni bu kadar tutku dolu bir insan yapan şeyse, içinde ciddi anlamda acıma duygusunun olmadığı karanlık tarafın. Olayları olduğu gibi görmeyen ve her şeyi en ince ayrıntısına kadar derinlemesine düşünen çok yönlü bir beynin var. Bu özelliğin karanlık tarafını besliyor ve ne kadar bastırmaya çalışırsan çalış ortaya çıkarak insanlara tuhaf akıl oyunları oynamana neden oluyor. Çevrendekilerse yanında dolu dolu vakit geçirmekten çok keyif alsalarda sendeki bu tehlikeli yönü hissettikleri için senden biraz çekiniyorlar. Açıkçası kontrolünü tamamen kaybettiğin bir anı biz de görmek istemeyiz!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2242
642
344
309
201
142
138
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

zaten başka bişi çıksa şaşardı mk Psycho! Psycho! Sen belki de bu dünyadaki en duygusal insanlardan birisin ama öylesine sert bir yapın var ki bunu ke... Devamını Gör

N. Akkiraz

The Sixth Sense! Senin gerçekten tuhaf sayılabilecek özelliklerin var. Oldukça duygusal, çevrende olup biten her şeyden kolayca etkilenebilen birisin. Ken... Devamını Gör