Görüş Bildir
Haberler
Bilim İnsanları Tam Fonksiyon Çalışan Bir İnsan Beyni Üretti

Bilim İnsanları Tam Fonksiyon Çalışan Bir İnsan Beyni Üretti

Hande öçalan
20.08.2015 - 22:59 Son Güncelleme: 21.08.2015 - 13:36

Bilim adamları, laboratuvar ortamında, tam güç çalışabilen bir insan beyni yaratma denemelerinde ilk kez başarılı oldular. Umutlar bu buluşun, Alzheimer, Parksinson ve otizm gibi hastalıklara çare bulacağı yönünde.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Minyatür beyin, ortalama bir silgi boyutlarında ve 5 haftalık bir fetüsü andırıyor. Şu anki insan beyninde bulunan genlerin 99%'unu taşıyor ve fark edilebilir bir yapısı var.

Fare Deneklerindeki Yapısal Farklılıklar Bu Çalışmayı Derinleştirmeye İtti

Fare Deneklerindeki Yapısal Farklılıklar Bu Çalışmayı Derinleştirmeye İtti

Ohio State Üniversitesi profesörleri tarafından yürütülen çalışmayla üretilen beyin hakkında Profesör Rene Anand şöyle konuşuyor: 'Gelişen bir beyin görüntüsüne sahip olmasının yanı sıra, beyinde yer alan tüm genler gibi hücresel özellikler de gösteriyor.'

“Çok uzun süredir, insan beynini kompleks yapısını, ağrı ve acıya sebep olan kısımlarını çözmek için uğraşıyorduk, Beyin modeli, insan vücudunda olduğunda mükemmel çalışan bir yapı ve bizim her zaman diğer seçeneklerimizi, onu yetiştirebileceğimiz diğer formları sorgulamamıza sebep oldu.'

Önceki denemelerde; insan beynini keşfetmek için araştırmalarda kullanılan temel denekler fare beyinleri olmuştu. Ortaya çıkan benzerliklere rağmen, yapısal farklılıklar bilim adamlarının insan beyni araştırmalarında ilerlemelerine engel oluyordu.

The Independent & Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
10
3
2
1
1
1