Görüş Bildir
Haberler
Hap Gibi İlginç Bilgileri Türkçe Almak İsteyenlerin Takip Etmesi Gereken 15 Instagram Hesabı

Hap Gibi İlginç Bilgileri Türkçe Almak İsteyenlerin Takip Etmesi Gereken 15 Instagram Hesabı

Pembe Kablo
10.05.2020 - 13:44

Instagram'da daha çok görsel paylaşımlar için gezinmeyi severiz ama faydalı bilgileri de atlamamak lazım! Sizler için derlediğimiz bu hesaplarda, çeşitli konularda ilginizi çekecek paylaşımlar bulabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Uzay, bilim, teknoloji, yeni keşifler ve astronomi hakkında birçok bilgiye ulaşabileceğiniz bir hesap.

2. Birçok kişi Evrim Ağacı'ndan haberdardır. Ancak biz yine de paylaşmadan geçmeyelim dedik. Türkiye’de bilim denilince akla ilk gelen hesaplardan biri olan Evrim Ağacı özgün içerikler hazırlıyor, ilgilenenler için okuma önerileri sunuyor ve merak ettiklerinizi yanıtlıyor.

3. Beraber yaşadığımız ama kediler köpekler kadar tanımadığımız kuşlar hakkında görebileceğiniz en iyi ve en kapsamlı hesap. Kuş Dedektifi dünyayı geziyor, kuşları izliyor ve fotoğraflıyor. Aynı zamanda kuşlar hakkında birçok bilgi paylaşıyor. Her gün ötüşünü duyduğunuz kuşlar hangileri biliyor musunuz? Büyük Baştankara’yı tanıyor musunuz?

4. Herkes için arkeoloji mottosuyla yola çıkan Arkeofili hesabında uzman arkeologlar özgün içerikler hazırlıyor. Son gelişmeleri, keşifleri ve birbirinden ilginç bilgiler paylaşıyor, aynı zamanda yanlış bildiklerimizi düzeltiyorlar. Daha fazla içeriğe ve kapsamlı yazılara ulaşabileceğiniz aynı isimde bir de internet siteleri var.

5. Ülkemizden mimarlık tasarım ve kent hikayeleri... Bu hesabı takip etmek için mimarlığa dair özel bir ilginizin bulunması gerekmiyor. Mimarlık Tarihi hesabı belki her gün önünden geçtiğimiz binaların hikayelerini de bize anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Film ve dizilerin ünlü sahnelerinin nerede çekildiğini paylaşan bir hesap. Bazı mekanları ve sokakları ilk bakışta tanıyabileceğiniz gibi, çok iyi bildiğiniz kimi yerlerin ise aradan geçen zamanla nasıl değiştiğine inanamayacaksınız.

7. Kült filmleri, Türk ve dünya sinemasının en güzel örneklerinden vurucu cümlelerin paylaşıldığı bu hesap kesinlikle ilginizi çekecek. Bir yandan da evde ne izlesem derdine son verecek.

8. Aslında Ecostore, sürdürülebilir ve güzel bir dünyanın yaratılmasına katkı sunmak amacıyla kurulmuş sürdürülebilir yaşamı savunan ve buna uygun ürünlere ulaşabileceğiniz bir internet sitesi. Instagram hesaplarında ise her gün faydalı bilgiler ve doğa dostu uygulama önerileri sunuyorlar.

9. Boyutsuzluk, bir konum sınırlaması olmaksızın merak edilen çoğu şey hakkında ya da ilginizi kesinlikle çekebilecek bilgiler paylaşıyor. Mottoları ise “merak etmekten vazgeçmeyenlerin dijital dergisi".

10. Seyahat yazarı ve rehber Şerif Yenen’in hesabı. Hesabı güzel yapan ise şurayı görmelisin demek yerine farklı yerler, antik yerleşimler, tarihi yapılar hakkında paylaşımlarında oldukça detaylı bilgilere yer vermesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kulaktan kulağa yayılan yanlış ve internetteki şüpheli bilgileri inceleyen doğrulama platformu. Özellikle içinde bulunduğumuz gibi kriz zamanlarında aşırı işe yarayan bir hizmet demek de uygun olur.

12. Teknoloji haberlerini global seviyede ve pratik olarak takip etmek istiyorsanız Shift Delete'i takip edin. Mizah yönleri de çok iyi!

13. Teknoloji demişken... Kendiniz de işin içine dalmak, minik teknolojik projeler yapmak isterseniz Raspberry Pi, Ardiuno gibi şeylere meraklıysanız Murat Şen'in paylaşımlarına bakabilirsiniz.

14. Artık çok daha hassas olmamız gerektiğini anladığımız, günden güne daha da ciddi bir konu haline gelen iklim meselelerinde İklim Haber kesinlikle haber almamız gereken paylaşımlar yapıyor.

15. Türkiye'nin en büyük astronomi ve uzay bilimleri platformu mottosuyla yola çıkan Kozmik Anafor, hem paylaşımları hem de etkinlikleri ile aşırı keyifli bir Instagram hesabı sunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. BONUS: Onedio IQ hesabında da çeşitli disiplinlerden hem eğlenceli hem de bilgilendirici paylaşımlar bulabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
16
9
7
6
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yuuki

instigramda boyle hesaplar varmiydi muthis

Gizem Yenikler

Güzel içerik faydalı sayfalar bilgilendirici.

Seda Diril Boyraz

Her post için instagrama yönlendirirse, içeriği nasıl inceleyeceğim? Ben beğenmedim bu app'ı da.