Görüş Bildir
Haberler
Bilim İnsanları Açıkladı! Filipinler'de Karaya Vuran Beyaz Tüylü Dev Canavarın Sırrı

etiket Bilim İnsanları Açıkladı! Filipinler'de Karaya Vuran Beyaz Tüylü Dev Canavarın Sırrı

İnternet üzerinde bir haftadır dolaşan bu fotoğrafın gerçekliği kantılandı kanıtlanmasına ama dev 'canavar'ın ne olduğunu henüz kimse çözemiyordu. Bilim insanları geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmış. Detayları Unilad'den derledik.

Kaynak: http://www.unilad.co.uk/pics/scientis...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçen Pazar Filipinler'de meydana gelen 4.4 şiddetindeki depremden sonra bu yaratık Dinagat Adaları'nda kıyıya vurdu.

Hem yerel halk hem de sosyal medyanın büyük ilgisini çeken dev merak, endişe ve biraz da korkuya sebep oldu.

Elbette bir mantıklı açıklaması olacaktı.

Filipinler, Pasifik Okyanusu'nda Ateş Çemberi denilen bir yerin yakınında bulunuyor. Bu ismin bölgeye verilmesinin sebebi ise sık sık meydana gelen depremler ve volkanik patlamalar olmuş. Dolayısıyla Filipinler bu bölgeye yakın olduğu için depremlere, büyük fırtınalara ve bu tip olaylardan sonra kıyılara vuran tuhaf yaratıklara alışkın diyebiliriz.

Mindanao'nun kuzey kıyısında bulunan vatandaşlar depremden sonra 10 metrelik dev bir kürek balığı gördüklerini bildirmişti, ama bu beyaz canlı konusunda herhangi bir sonuca varılamamıştı.

Bazı vatandaşlar denizin derinliklerinde yaşayan ve bilinmeyen bir yaratık olduğunu, diğerleri ise gerçekten daha da uzaklaşıp dev bir İngiliz çoban köpeği olduğunu düşündü.

Bazı vatandaşlar denizin derinliklerinde yaşayan ve bilinmeyen bir yaratık olduğunu, diğerleri ise gerçekten daha da uzaklaşıp dev bir İngiliz çoban köpeği olduğunu düşündü.

Fakat yerel bilim insanlarının açıklamasına göre dev yaratık 7 metrelik bir balina ölüsü! Hatta muhtemelen ölümü depremden önce gerçekleşti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tahminlere göre bundan 2 hafta önce ölümü gerçekleşmiş ve bir ihtimal bir geminin çarpması sonucu ölmüş. 

Geçtiğimiz hafta sonlarına yaklaşırken bilim insanları bu canlının bir Asya Deniz İneği ya da Dugong olabileceğini iddia etti fakat aynı zamanda bir balina olması ihtimalinin de üzerinde durdu.

Dev deniz canlısı bir hafta boyunca merak uyandırmış ve sosyal medyayı fazlasıyla meşgul etmişti. Bilim insanları yine bizi aydınlatmakta gecikmedi!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
212
123
33
27
22
15
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Handenur h.

İspermeçet balinası olduğunu düşünüyorlarmış, ama tam teşhis için kafatası muayenesi veya dna taraması yapılması gerekiyormuş. o tüy gibi gördüğümüz iplikler... Devamını Gör

Çağatay K.

içerikten daha çok bilgi içeren ve aydınlatıcı bir açıklama :d

İçerikte giriş var ama çıkışı bulamamışsınız.

Hecaitomix

Başı sonu belli olmayan bir içerik.