Görüş Bildir
Haberler
Bilgisayar, iOS ve Android'den Twitter'a Girmenin Yolları

Bilgisayar, iOS ve Android'den Twitter'a Girmenin Yolları

brudermartin
21.03.2014 - 05:25 Son Güncelleme: 06.04.2015 - 14:48

Peki Twitter'a Nasıl Girilir?

Dünyanın en önemli sosyal paylaşım platformlarından olan mikroblog sitesi Twitter'a erişim bu akşam saatlerinde engellendi. Türk internet kullanıcıları Twitter'a erişim şu an birçok servis sağlayıcıda engellenmiş, diğerlerinde de 24 saat içinde engellemelere başlanmış olması bekleniyor. Bu engeli bilgisayarınızda ve akıllı telefonlarınızda aşmak mümkün. 

Twitter'a bilgisayardan DNS değiştirmek ve VPN (Sanal Özel Ağ) gibi yollarla girebilirken, İOS ve Android için üretilen farklı programlar kullanıp Twitter'a erişim sağlayabilmek mümkün.

İŞTE BİLGİSAYAR, AKILLI TELEFON VE TABLETLERİNİZDEN TWİTTER'A ERİŞİM SAĞLABİLMENİZİ SAĞLAYACAK YÖNTEMLER:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bilgisayarlarınızdan Erişim Sağlamak İçin: 1. DNS Değiştirme İşlemleri (Windows 8)

Bilgisayarlarınızdan Erişim Sağlamak İçin: 1. DNS Değiştirme İşlemleri (Windows 8)

Bilgisayarın sağ alt köşesindeki internet erişimi simgesine sağ tıklayıp “Ağ ve Paylaşım Merkezini Aç” menüsünü açın.

Sol bölümde yer alan “Bağdaştırıcı Ayarlarını Değiştirin” seçeneğini tıklayın.

Ekranda bilgisayara bağlı olan ağ bağlantıları görüntülenecektir. Listeden kullandığınız ağ bağdaştırıcınıza sağ tıklayın ve önümüze açılan menüden “özellikler” i seçin. Örneğimizde wireless kullanılan bir bilgisayar kullandığımız için biz “Wireless Network Connetion” yazanı sağ tıklıyoruz.

Önümüze “Wireless Network Connection Özellikleri” penceresi çıkıcak. Pencerede yer alan listeden “Internet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4)” seçeneğine çift tıklayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ardından ekrana gelen pencerede “Aşağıdaki DNS Sunucu adreslerini kullan” seçeneğini seçip, tercih edilen ve diğer DNS sunucu alanlarına sırasıyla “4.2.2.1″ ve “4.2.2.2″ yazıyoruz ve tamam diyerek pencereleri kapatın. İstediğiniz siteye girebilirsiniz artık.

Windows 7 DNS Değiştirme İşlemleri

Alternatif DNS Sunucu adresleri

2. VPN (Sanal Özel Ağ)

2. VPN (Sanal Özel Ağ)

Açılımı Sanal Özel Ağ olan VPN de yasaklı sitelere girmek için bir başka formül. Bu yöntem ise proxy sitelere göre daha güvenilir sayılabilir. VPN ile yurtdışındaki bir bilgisayara bağlanarak yasaklı sitelere girebiliyorsunuz.

Bunun için VPN hizmeti sunan şirketlerden aylık bir bedel karşılığında hesap satın almanız gerekiyor. Bu servisi kullanmaya başladığınızda bilgisayarınız önce yurtdışındaki herhangi bir sunucuya (Paris, Washington, Londra, Madrid vb.) bağlanıyor ve bu bilgisayar üzerinden siteye giriyorsunuz.

Elbette Türkiye dışında diğer ülkelerde mahkeme kararıyla herhangi bir engelleme uygulaması olmadığından yasaklı site engelini böylece aşmış oluyorsunuz.

Twitter'a Akıllı Telefonlardan ve Tabletlerden Nasıl Girilir?

Akıllı telefon ve tabletlerde mobil olarak twitter'a girebilmek için iOS için ayrı, Android için ayrı uygulamalar mevcut. 

 iOS ve Android'den sorunsuz bir şekilde Twitter'a girmenizi sağlayacak yollar:

iOS İçin Twitter Erişimi

iOS İçin Twitter Erişimi

iphone ve ipad kullanıcıları Apple Store'den indirebilecekleri Onavo Project iyi bir alternatif olabilir. Kotalı İnternet kullanıcılarının mobil verilerini yüzde 80’e kadar sıkıştırarak iletmesi ve kota tasarrufu sağlaması için geliştirilen yazılım VPN mantığı ile çalıştığı için engelleri aşıyor ve anonim kalmayı sağlayabiliyor. Yazılım şimdilik ücretsiz.

https://itunes.apple.com/us/app/free-vpn-onavo-protect/id577491499?mt=8

Android İçin Twitter Erişimi

Android İçin Twitter Erişimi

Android kullanıcıları için Google Play'den indirebilecekleri Hotspot Shield VPN iyi bir alternatif. 

Kurulumu: Hotspot Shiled kurulduktan sonra programı açın, 'bağlantımı koru' sekmesine tıklayın. güvenlik uyarısında 'evet bu bağlantıya güveniyorum' a tıkladıktan sonra bir süre bekleyin. Kurulum tamamlanacaktır.

https://play.google.com/store/apps/details?id=hotspotshield.android.vpn

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
5
3
3
1
0
0