Görüş Bildir
Haberler
Beynin Hangi Ünlü Bilim İnsanı Gibi Çalışıyor?

Beynin Hangi Ünlü Bilim İnsanı Gibi Çalışıyor?

Easterling
09.02.2022 - 15:00

Beyninin çalışma şekli hangi bilim insanınkine benziyor? 

Öğrenmek için teste! 

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Öncelikle söyle bakalım, bilim insanı olsan bu alanlardan hangisinde çalışmak isterdin?

2. Peki bir bilim insanı olarak buluşlarının temek amacı bunlardan hangisi olurdu?

2. Peki bir bilim insanı olarak buluşlarının temek amacı bunlardan hangisi olurdu?

3. Okulda bu derslerden hangisinde daha başarılıydın diye sorsak?

4. Sen nasıl bir öğrenme tekniğine sahipsin diye sorsak?

5. Mezun olduğun son okuldaki ortalamanı 5 üzerinden değerlendirirsek hangisine daha yakın?

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Son olarak sence bu insanlardan hangisi teknolojiye yön vererek günümüz dünyasına daha büyük etki etmiştir?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam

Albert Einstein!

Albert Einstein!

Dünyanın gelmiş geçmiş en zeki insanı olabilecek bir potansiyelin var. Ancak biraz kendini beğenmiş olduğunu söylemek gerek. Fakat sen de kendini beğenmezsen, kimsenin kendini beğenmeye hakkı yoktur diyebiliriz. Bilgiye açsın bir kere. Yeni bilgiler öğrenmek, araştırmak senin en büyük karakterin olmuş. Adeta iliklerine kadar işlemiş. Bunun sonucunda başarılı olmaman, kitlelerin seni takip etmemesi imkansız zaten. Her daim yeni fikirlere açıksın. Zaten bu, düşünen insanların ortak özelliğidir azizim!

Nikola Tesla!

Nikola Tesla!

Çok saygı duyulması gereken bir insansın. Bir kere senin dehanı ne tarih açıklar, ne bilim. Zamanının çok ama çok ötesindesin bu yüzden. Ayrıca yaptığın her şey güzelliğe çıkar. Faydalısın ve faydacısın da. Sağduyunun, aklın ve doğruyu yapmanın bir adet örneğisin. Başarılısın ayrıca da. Ama bu başarıya kesinlikle tırnaklarınla kazıya kazıya geldin. Hakkının yendiği ise su götürmez bir gerçek. Yani kahrolsun Edison; yaşasın alternatif akım!

Marie Curie!

Marie Curie!

Tıpkı Marie Curie gibi sen de durmak bilmeyen ve sürekli yeni deneyler üzerinde çalışan bir beyne sahipsin. Zihnin o kadar berrak ve derin ki Curie gibi Nobel Ödülü olmasa da bu zihinle başka ödüllerin kapısını aralayacağın kesin! Yalnız deneylerin üzerinde çalışırken hayatını riske atmamaya dikkat et zira sıra dışı zihnin her tehlikeyi göze alacak cesarette.

Stephen Hawking!

Stephen Hawking!

Kendini hiçbir zaman bu dünyaya ait hissetmedin. Zaten uçsuz bucaksız koskoca evren dururken, küçücük dünyaya sıkışmak hiç sana göre değil. Kara delikler, solucan delikleri, uzay-zaman, kozmosun sırları hep ilgini çekti bu yüzden. Akılcısın, analitiksin, gerçekçisin; ama bir o kadar da hayalperestsin. Yaratıcılığın ve alamet-i farikan da bu iki ayrı dünyayı sentezlemenden ileri geliyor. Ayrıca dünyanın en bilge insanlarından biri olmana rağmen; hiçbir şey bilmiyormuş gibi davranıyorsun. Ve biliyorsun ki, bilginin en büyük düşmanı bilgisizlik değil; bildiğini zannetmektir!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
194
116
74
21
15
10
6
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Onur Ozan

Ben Tesla çıktım arkadaşlar

Meryem

Bende

Aleyna Beggi

Albert Einstein! Dünyanın gelmiş geçmiş en zeki insanı olabilecek bir potansiyelin var. Ancak biraz kendini beğenmiş olduğunu söylemek gerek. Fakat sen de ke... Devamını Gör

soztekin

Stephen Hawking!. . Kendini hiçbir zaman bu dünyaya ait hissetmedin. Zaten uçsuz bucaksız koskoca evren dururken, küçücük dünyaya sıkışmak hiç sana göre deği... Devamını Gör