Görüş Bildir
Haberler
Beynimiz Yandı! YouTube'un Genel Merkezini Bastıktan Sonra İntihar Eden Saykodelik YouTuber: Yeşil Nasim

etiket Beynimiz Yandı! YouTube'un Genel Merkezini Bastıktan Sonra İntihar Eden Saykodelik YouTuber: Yeşil Nasim

Meltem
04.04.2018 - 15:57

Dün gece YouTube’un Kaliforniya eyaletindeki San Bruno kentinde bulunan merkez binasında bir saldırı gerçekleşti; dört kişi yaralanırken, saldırgan intihar etti. 

Saldırıyı gerçekleştiren kişinin kimliği internet dünyasını şoka soktu. Binaya saldırdıktan sonra intihar eden kişi saykodelik videolarıyla tanınan Azeri YouTuber Nasim Aghdam, namıdiğer Yeşil Nasim'di.

Kaynaklar: 1, 2

Haberin ayrıntıları için: 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Güney Kaliforniya’da yaşayan İran kökenli Azeri YouTuber Nasim Najafi Aghdam 39 yaşındaydı.

2. Farsça, Türkçe ve İngilizce YouTube kanalları bulunuyordu; bu kanallarda jimnastik ve hayvan haklarına ilişkin videolar paylaşıyordu.

3. Hazırladığı efektli saykodelik videolarda şarkılar söylüyor, dans ediyordu.

4. Veganlığıyla bilinen Yeşil Nasim, geçtiğimiz ocak ayında kendi kanalında yayınladığı videosunda YouTube’un kendisine ayrımcılık uyguladığını belirtiyordu.

5. Videolarının filtrelendiğini ve Farsça kanalı ‘Nasime Sabz’ın hedef alındığını söyleyen Nasim Najafi Aghdam, kanalının izlenme sayısının düştüğünü ifade ediyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Geçtiğimiz şubat ayında Facebook sayfasında yaptığı bir paylaşımda “YouTube’da eşit büyüme fırsatı yok” diyor, isyan ediyordu.

7. Saldırıdan hemen önce 300 bin görüntülenen videosundan 0.1 dolar kazandığını söyleyen Yeşil Nasim, jimnastik videolarının +18 olarak filtrelenmesine de kızıyordu.

8. Nasim Najafi Aghdam kürk giymek, et yemek ve hayvanlardan yararlanmak üzerine pek çok video çekti.

9. YouTube tarafından silinen ‘Nasime Wonder1’ kanalında 5 bin takipçisi bulunan Yeşil Nasim’in özellikle hayvan haklarına ilişkin çektiği videolar Türkiye’de büyük ses getirdi.

10. Nasim Najafi Aghdam’ın babası, kızının YouTube’a para ödemediği için kızgın olduğunu ve 2 gündür kendisine ulaşamadığını belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İnternet dünyasının geleceğine ilişkin endişelerimizi artıran bu olayın ardından herkesin aklında aynı soru vardı elbette: Kim haklı, kim haksız?

12. Ne diyelim, bize Black Mirror dizisini anımsatan bu saldırı umarız ki ilk ve son olur! 🙏

12. Ne diyelim, bize Black Mirror dizisini anımsatan bu saldırı umarız ki ilk ve son olur! 🙏

Son performansını gerçekleştiren ve intiharıyla soru işaretlerine ve büyük bir sansasyona yol açan Yeşil Nasim'in ardındaki sır perdesi çözülecek mi, ileriki günlerde göreceğiz...

13. Farsça, İngilizce ve Türkçe kanalları bulunan Yeşil Nasim’in bütün sosyal medya hesapları kapatıldı. Saldırının ardından Twitter'da Nasim Najafi Aghdam'ın videoları paylaşıldı:

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
447
153
141
60
40
23
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın