Görüş Bildir
Haberler
BES'ten Kaçış Yok! Cayanlar 2 Yılda Bir Sisteme Dâhil Edilecek

etiket BES'ten Kaçış Yok! Cayanlar 2 Yılda Bir Sisteme Dâhil Edilecek

Emre Ordu
08.08.2017 - 00:04 Son Güncelleme: 08.08.2017 - 09:00

 İşçi ve memurların çoğunun cayma hakkını kullandığı Bireysel Emeklilik Sistemi'nde, çalışanların her 2 yılda bir otomatik olarak sisteme yeniden dahil edilmeleri planlanıyor. Türkiye Sigorta Birliği Başkan Yardımcısı Mehmet Uğur Erkan da 'BES'ten kaçış yok, yapmadan olmaz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bireysel Emeklilik Sistemi'ne otomatik olarak dahil edilen çalışanların yüzde 57'si cayma hakkını kullanarak sistemden çıkmıştı.

Bireysel Emeklilik Sistemi'ne otomatik olarak dahil edilen çalışanların yüzde 57'si cayma hakkını kullanarak sistemden çıkmıştı.

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkan Yardımcısı Mehmet Uğur Erkan da ilk 6 ayda otomatik katılım ile sisteme dahil olanlardan birçoğunun cayma hakkını kullandığını anımsatarak, otomatik katılıma tanıtım anlamında yeterince hazırlık yapılamadan sistemin devreye girdiğini söyledi.

Kamoyunda BES aleyhinde olumsuz propaganda yapıldığını ve bunun da cayma oranlarını arttırdığını belirten Erkan, 'İlk 6 ayda otomatik katılım ile sisteme dahil olan 2,5 milyon kişiyi azımsamamak lazım. İnşallah önümüzdeki dönemde buradaki eksiklikleri görerek cayma hakkını kullanan 3,5 milyon kişiyi kazanacağız. Hem o kişiler adına hem de ülke adına bu çok önemli' diye konuştu.

"Sisteme iki yılda bir otomatik katılım daha öne de çekilebilir"

"Sisteme iki yılda bir otomatik katılım daha öne de çekilebilir"

Cayma hakkını kullanarak ayrılan katılımcıların her iki yılda bir sisteme yeniden otomatik olarak dahil edileceğini ve bunun dünyada da uygulanan bir yöntem olduğunu ifade eden Erkan sözlerini şöyle sürdürdü:

'Herkesin kendi hesabı, kendi parası, devlet de yüzde 25 gibi olağanüstü katkı veriyor. Canın da ne zaman isterse paranı çekebilirsin. Bankadaki hesabınızdan farkı yok. Buradaki hesapların kimseye kötülüğü yok. Negatif algı yaratıp insanlara kötülük ediyorlar. Sistemden cayıp tekrar geri dönmek isteyen çokça insan görüyorum. Sisteme iki yılda bir otomatik katılım daha öne de çekilebilir. Şimdi katılımcıları iki yıl bekletmeyip 'Ben hata yapmışım, tekrar girmek istiyorum' diyene imkan vermek gibi bir değişiklik öngörülüyor. Otorite tarafından da benimsenen bir şey. İnşallah ona dair değişiklik yapacaklar. BES'ten kaçış yok, yapmadan olmaz.'

BES'te yapılması planlanan yeni düzenleme Ekşi Sözlük'ün de gündeminde...

BES'te yapılması planlanan yeni düzenleme Ekşi Sözlük'ün de gündeminde...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
343
122
22
21
15
11
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

vatandaşlık mı desem insan hakları mı desem hepsine aykırı. biri dava açar o iş yatar. ya.......mı yesinler asgari ücretli ne alıyo da para biriktirsin.

portside

O köprüleri yolları neyle odeyecekler. Adamlar başında dedi kaynak milletim diye. Bu işin sonunda zorunlu olacak ssk direk

Luis

muhakkak birileri yazmıştır . Tekrar dikkat çekmek isterim . Hadi BES'lendik diyelim bundan 20-25 sene sonra emekli olacak 3-5 milyon insanın BES paraları... Devamını Gör