Görüş Bildir
Haberler
Berat Kandili’nde Okunacak Dualar Neler? Berat Kandili Duası ve Peygamber Efendimizin Okuduğu Dua...

Berat Kandili’nde Okunacak Dualar Neler? Berat Kandili Duası ve Peygamber Efendimizin Okuduğu Dua...

Ömer ÖNDER
17.03.2022 - 18:03

Ramazan ayının müjdecisi ve 2022 yılının üçüncü kandili olan Berat Kandili bugün idrak edilecek. Allah’ın affı ve bağışlamasının çok olacağının müjdelendiği bugünde pek çok Müslüman Berat Kandili’ni ibadet ederek ve dualar okuyarak geçiriyor. Ellerin semaya yükseleceği Berat Kandili’nde vatandaşlar yapılacak ibadetleri ve okunacak duaları araştırmaya başladı. Peki Berat Kandili’nde hangi dualar okunur? Berat Kandili duası Türkçe okunuşu ve anlamı…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hicri aylardan Şaban ayının 15’inci gecesine denk gelen Berat Kandili’ni heyecanla bekleyen Müslüman alemi bu mübarek günde yapacakları ibadetlerde okuyacakları duaları araştırmaya başladı. Allah’ın affının ve bağışlayıcılığının çok olacağı müjdelenen Berat Kandili’nde pek çok Müslüman hangi duaların okunacağını, Berat Kandili duasının Türkçe okunuşunu merak ediyor? Peki Berat Kandili’nde hangi dualar okunur?

Berat Kandili Duası

Berat Kandili Duası

'Allah'ım! Doğru söyleyen bir dil ve teslim olmuş bir kalp lütfetmeni istiyorum.' (Tirmizi, Daavat, 23)

'Ya Rabbi! Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni affet.' (İbn Mace, Dua, 5)

'Allahım! Senden hidayet, takva, iffet ve(başkalarına muhtaç olmayacak) zenginlik niyaz ediyorum.' (Müslim, Dua, 72)

'Ey kalpleri evirip çeviren Allahım! Kalbimi dininde sabit kıl.' (Tirmizi, Daavat, 124)

'Ey Rabbimiz! Üzerimize sabır yağdır, ayaklarımızı sağlam bastır(kaydırma) ve şu kafir kavme karşı bize yardım et.' (Bakare, 2/250)

'Rabbimiz! Bizi hidayete erdirdikten sonra kalplerimizi eğriltme.Bize katından bir rahmet bahşet.Şüphesiz sen bağışı en çok olansın.' Al-i İmran, 3/8)

'Allah'ım! Beni güzellikler işleyip müjdesine nail olanlardan, kötülük işlediklerinde de bağışlanma dileyenlerden eyle.' (İbn Mace, 57)

'Rabbimiz! Bize dünyada da ahirette de iyilik ver ve bizi ateş(cehennem) azabından koru.' (Bakare, 2/201)

'Allahım! Zulmetmekten ve zulme uğramaktan sana sığınırım.' (Nesai, İstiaze, 14)

'Allah'ım! Günahlarımı, bilgisizlik yüzünden yaptıklarımı, haddimi aşarak işlediğim kusurlarımı, benden daha iyi bildiğin bütün hatalarımı bağışla.' (Buhari, Daavat, 60)

'Allah'ım acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten, ihtiyarlık düşkünlüğünden ve kabir azabından sana sığınırım. Allah'ım! Bana sana karşı gelmekten sakınma duygusu kazandır.Nefsimi günahlardan arındır, çünkü onu en iyi arındıracak olan Sensin.Nefsimin sahibi ve efendisi sensin.Allah'ım! Faydasız bilgiden, ürpermeyen gönülden, doyma bilmeyen nefisten, kabul olmayacak duadan sana sığınırım.' (Müslim, Zikir, 73; Nesai, İstiaze, 13, 65)

'Allah'ım! Senden senin sevgini ve beni sana yakın kılacak herkesi sevmeyi bana nasip etmeni niyaz ediyorum.' (Tirmizi, Daavat, 73)

'Ey Rabbimiz! Unutur ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma! Ey Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme! Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme! Bizi affet bizi bağışla, bize acı! Sen bizim mevlamızsın.Kafirler topluluğuna karşı bize yardım et.' (Bakare,2/286)

Peygamber Efendimizin Berat Kandili’nde Okuduğu Dua

Peygamber Efendimizin Berat Kandili’nde Okuduğu Dua

Hazreti Muhammed (s.a.v) Berat Kandili'nde şu şekilde dua ederdi;

'Allah'ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum, senden yine sana ilticâ ediyorum. Senin şanın yücedir. Sana yaptığım senayı, senin kendine yaptığın senaya denk bulmuyorum. Sana layık bir surette hamd etmekten acizim'

Yine bu gecede edilebilecek kıymetli dualar var. Onlar da şöyle;'Bismillâhirrahmanirrahim. Eûzu bi-afvike min ikâbike ve eûzu bi-ridâke min sahatike ve eûzu bike minke celle vechuke lâ-uhsî senâen aleyke ente kemâ esneyte alâ nefsike.'

Anlamı:

'Ya Rabbi, cezandan affına sığınırım, gazabından rızana sığınırım, senden sana sığınırım, Zatın yücedir, seni övmek için kelime bulamıyorum, Sen kendini övdüğün gibisin.''Allah'ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum, senden yine sana ilticâ ediyorum. Senin şanın yücedir. Sana yaptığım senayı, senin kendine yaptığın senaya denk bulmuyorum. Sana layık bir surette hamd etmekten acizim'

Berat Kandili’nde Okunacak Dualar Nelerdir?

Berat Kandili’nde Okunacak Dualar Nelerdir?
  • Fatiha-i Şerife

  • Ayet'ül-Kürsî

  • Tevbe Sûresinin son 2 ayeti besmele ile. (Lekad câeküm)

  • 14 kere Yâsîn, Yâsîn ... dedikten sonra 1 Yâsîn-i Şerîf.(Yâsîn-i Şerîf'te 7 zahiri, 7 batini 'Mübîn' vardır. Böylece o da 14 olur.)

  • İhlas-ı Şerif

  • Felak Sûresi

  • Nâs Sûresi

  • 'Sübhânallâhi ve'l-hamdü lillâhi velâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Velâ havle velâ kuvvete illâ billâhi'l-aliyyi'l- azîm.' duası 14 kere.

  • Salevat-ı Şerife 14 kere okunur ve dua edilir.(Allâhümme salli alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed). Salat-ı Münciye okumak daha efdaldir.

'Bismillâhirrahmanirrahim. Eûzu bi-afvike min ikâbike ve eûzu bi-ridâke min sahatike ve eûzu bike minke celle vechuke lâ-uhsî senâen aleyke ente kemâ esneyte alâ nefsike.'

Anlamı:

'Ya Rabbi, cezandan affına sığınırım, gazabından rızana sığınırım, senden sana sığınırım, Zatın yücedir, seni övmek için kelime bulamıyorum, Sen kendini övdüğün gibisin.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın