Görüş Bildir
Haberler
“Ben Hiçbir Şeyden Korkmam” Diyene Bile Küçük Bir Çocuk Gibi Çığlık Attıracak 12 Korku Oyunu

“Ben Hiçbir Şeyden Korkmam” Diyene Bile Küçük Bir Çocuk Gibi Çığlık Attıracak 12 Korku Oyunu

Merlot Vinho
20.10.2022 - 17:33

Korku oyunları ile düşmanlardan kaçmaya ve en gizli saklanma alanlarını keşfetmeye hazır mısınız? Korkunç canavarlar, ölümcül düşmanlar ve gerilimli ortamlar içeren en harika korku oyunlarını bu listede bulabilirsiniz.

İşte çığlık atmaktan kendinizi alamayacağınız en kaliteli korku oyunları!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Resident Evil 7: Biohazard

1. Resident Evil 7: Biohazard

Korku oyunu listelerinde ilk sıralarda yer alan Resident Evil 7, çıkış yaptığı 2017 yılından beri revaçta. Serinin 11. oyunu olan bu oyunda şahıs perspektifleri korkuyu çok daha gerçekçi şekilde hissetmenizi sağlıyor ve gerilimi artırıyor. Terk edilmiş eski bir evde geçen oyunda Ethan Winters olarak eşiniz Mia'yı bulmaya çalışıyor ve bu sırada türlü türlü yaratıklarla savaşmak zorunda kalıyorsunuz. Ani ses efektleri ve aksiyon odaklı teması ile bu oyun sizi yerinizden zıplatacak.

2. Dying Light

2. Dying Light

Zombi oyunlarından hoşlananlar için harika bir alternatif olan Dying Light, 2015 yılında piyasaya sürülen bir korku ve gerilim oyunu. Birinci şahıs bakış açısı ve karanlık mekanları ile ilgi çeken oyunda Kle Crane karakterini canlandırarak virüsün kaynağını bulmaya çalışıyorsunuz. Bu oyunda, parkur mekanikleri ve İstanbul'dan esinlenerek tasarlanmış mekan tasarımı ile korkuyu en derinden hissedeceksiniz.

3. Dead by Deadlight

3. Dead by Deadlight

Steam'de en çok oynanan korku oyunlarından olan Dead by Deadlight, çevrimiçi ve çok oyunculu olarak oynayabileceğiniz harika bir yapım. Fazlasıyla rekabetçi 2 grubun yer aldığı oyunda bir taraf katil, diğer 4 kişi ise ondan kaçmaya çalışan oyuncular. Bir hayli gerilim ve korku dolu anlara tanıklık edeceğiniz oyunda karakterlerin yeteneklerini geliştirebiliyor ve saklanmada ustalaşabiliyorsunuz. Ancak bu korkunun azalması anlamına gelmiyor, çünkü rakibiniz de güçlenebiliyor.

4. Inside

4. Inside

Basit ama kaliteli grafikleri ile sizi efsane oyun LIMBO'ya benzer bir evrene götüren Inside, kesinlikle göz atmanız gereken korku oyunlarından. Rahatsız edici ve distopik bir evrende geçen oyunda yalnız bir çocuğun basit ama korkunç yolculuğuna eşlik ediyorsunuz. 2,5 boyutu ve terk edilmişlik hissi ile size yapayalnız hissettirecek oyunda, karanlıktan korkar hale geleceksiniz.

5. Layers of Fears

5. Layers of Fears

Nesillerdir devam eden tüyler ürpertici bir delilikle yüzleşeceğiniz oyun, 2023'ün merakla beklenen korku oyunlarından biri. Sanatçı eserlerine olan saplantının derinliklerine inerek mantığın ve akıl sağlığının sınırlarını zorlayan oyunda, ortaya çıkan dehşetlere inanamayacaksınız. Gerilim dolu saatler geçirerek sürükleyici bir hikayeye gireceğiniz oyun için tahmini lansman tarihi 2023'ün ilk çeyreği olarak planlanmış durumda. Önceki versiyonlara ek olarak pek çok eklenti alan oyunda yepyeni bir korku deneyimi ile yaşayacak ve 4K çözünürlük sayesinde korkuyu yakından hissedeceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Until Dawn

6. Until Dawn

Beğenilen Heavy Rain ekolünün devamı niteliğinde olan Until Dawn, karanlık atmosferden ve sürekli diken üstünde hareket etmekten hoşlananlar için fazlasıyla ideal. Playstation 4 için yapılan en iyi korku oyunlarından biri olarak tarihe geçen Until Dawn, sizi unutulmaz bir gerilimin içine sürükleyecek ve kendi maceranızı seçerek karanlık bir dünyaya girmenizi sağlayacak. Kızılderili mitlerini modern korku teknikleri ile birleştiren oyunda 13. Cuma gibi pek çok kült korku filminin izlerine de rastlayacaksınız.

7. Phasmophonia

7. Phasmophonia

Çevrimiçi psikolojik korku kategorisinde yer alan Phasmophonia, paranormal aktivite yoğunluğu ile öne çıkan oyunlardan. Bu gerilim ve korku dolu dünyada elinizden geldiğince kanıt toplamaya çalışacak ve korkunç olsa da hayalet avlama teknikleri geliştirmek zorunda kalacaksınız. Ekibinizle birlikte CCTV kameralarını ya da hareket sensörlerini kullanarak konum izleyebileceğiniz bu oyun sizi yerinizden zıplatacak.

8. Metro Exodus

8. Metro Exodus

2036 yılının distopik evreninde geçen bu oyun, nükleer savaştan sonraki Moskova'da hayatta kalma çabasını konu alıyor. Metro tünelleri içinde geçen oyun boyunca iş savaşın yaraları, doğa üstü olaylarla birleşerek korkunç bir hal alıyor. Zehir elementler nedeniyle mutantlaşan yaratıklarla savaşarak inanılmaz bir maceraya atıldığınız oyunda özellikle gün ve gece döngüleri nedeniyle korkunç dakikalar geçirebilir ve kıyamet sonrasında yaşanan vahşete tanıklık edebilirsiniz.

9. Darkwood

9. Darkwood

Korku ve hayatta kalma türüne yeni bir bakış olan Darkwood, gündüzleri sürekli olarak değişen bir dünyada dolaşarak tüyler ürpertici sahnelere şahit olmanız için tasarlanmış. Gün boyu değişen evrende gezindiğiniz, geceleri ise kulübeye sığınarak dua ettiğiniz oyun boyunca ürpertici bir yaşam savaşı vereceksiniz. Herhangi bir yardım almadan yapayalnız dolandığınız dünyada becerilerin sınırlarını keşfedecek ve akıl almaz derecede korkunç anılar biriktireceksiniz.

10. Stories Untold

10. Stories Untold

4 adet deneysel macerayı anlatan bir derleme kaseti konu edienen Stories Untold, sizi ürkünç hikayelerin sırrını çözmeye itecek. Radyo yayınlarının şifrelerini ortaya çıkararak ve gizemli eserler üzerinde deneyler yaparak bilim kurgu tipi bir korku dünyasına adım atacaksınız. Her bölüm farklı gibi görünen oyunda aslında her şey birbirine bağlı olduğundan korkunun yeni sınırlarını keşfedecek ve sersemleyeceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Slitterhead

11. Slitterhead

Bokeh Game Studio tarafından 2023 yılında piyasaya sürülmesi beklenen Slitterhead, yeni nesil bir gerilim-korku türü. Silent Hill yaratıcısı Keiichiro Toyama katkılarıyla ortaya çıkan oyun, bir dizi ürkünç deneyimi konu alıyor ve psikolojiyi zorlayan bir atmosfer sunuyor. Hayatta kalma türü bir korku oyunu olan Slitterhead, özellikle zor ve korkunç anlardaki insan psikolojisine değinerek bilincin yeni sırlarını keşfetmenize yardımcı olabilir.

12. Greyhill Incident

12. Greyhill Incident

Uzaylı istilasından kaçmaya çalışırken küçük bir kasabaya yerleşen Joe karakterinin hikayesini anlatan Greyhill Incident, 2023'ün merakla beklenen oyunlarından bir diğeri. Malzeme bulma, kendini donatma ve savaşma gibi eylemlerle gerilim dolu dakikalar yaşatan oyun ekip çalışmasına odaklanıyor. Veya hayatta kalmak için ürkünç yaratıklardan soluksuz kaçmanızı gerektiriyor. Çarpıcı görselleri ve rahatsız edici ses efektleri ile hafızalara kazınması beklenen oyunun bahar aylarında pisaya sürüleceği tahmin ediliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
2
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Semih Aktaş

Dying Light, Metro Exodus gibi oyunlar içerisinde korku ögeleri barındırsa da daha çok ağırlıklı olarak aksiyon oyunlarıdır. Bu listede özellikle başta olmas... Devamını Gör

Mert Polat

The Dark Pictures Anthology serisini tek geçerim

Ampul domaltan.

Outlast beklerdim.