Görüş Bildir
Haberler
Belediye Meclis Oturumunda MHP'li Başkandan Ölüm Tehdidi: 'Seni Delik Deşik Ederim'

etiket Belediye Meclis Oturumunda MHP'li Başkandan Ölüm Tehdidi: 'Seni Delik Deşik Ederim'

Antalya'nın Muratpaşa ilçesi belediye meclis toplantısında CHP'li üyenin '3 fidan' posteri asmasına MHP'liler tepki gösterdi. Çıkan kavgada MHP İlçe Başkanı Talu Bilgili, CHP'li Meclis üyesi Özgür Güngör'e 'Seni delik deşik ederim' diyerek ölümle tehdit etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gazetefersude’den Dilan Eray’ın haberine göre, Antalya’nın Muratpaşa ilçesinin  mayıs ayı belediye meclis toplantısında kavga çıktı. CHP grubundan Mithat Aras’ın 6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan’ın, 6 Mayıs ölüm yıl dönümü sebebi ile ‘3 Fidan’ posterini asmasına MHP'li isimler tepki gösterdi.

"Burası propaganda yeri değil"

"Burası propaganda yeri değil"

Posterin asılmasının ardından söz alan MHP Meclis Üyesi Ejder Karagöz, posterin asılmasına tepki göstererek, “Burası propaganda yeri değil. Burası meclis. Bu poster ne kadar uygun? Bunun buradan kaldırılmasını istiyoruz” dedi. 

Grup Başkan Vekili Hüseyin Sarı, Karagöz’e yanıt vererek, “Mecliste olan insanlar, halkın hür iradesi ile seçilmiş kişilerdir. Kanun nizamlara aykırı olmadığı sürece, insanlar protestolarını belirli bir şekilde yapabilirler. Bunun bir mahsuru olduğunu sanmıyorum. Geçmiş dönemde de bu tarz protestolar yapmak için arkadaşlarımız belirli posterler asmışlardı. Uyarılarınız için teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

"Bu fotoğraflar olduğu müddetçe, Meclis oturumlarına katılmayacağız"

"Bu fotoğraflar olduğu müddetçe, Meclis oturumlarına katılmayacağız"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bunun üzerine seyirci koltuğunda meclisi takip eden MHP Muratpaşa İlçe Başkanı Talu Bilgili, “Biz fotoğraflar olduğu müddetçe, meclise MHP grubu olarak katılmayacağız. Burada asılı kişiler Atatürk’ün kurduğu cumhuriyet düzenini değiştirip farklı bir rejim getirmeye çalışmış, bu devletin kolluk kuvvetlerine karşı silahla mücadele etmiş, hiçbir zaman kahraman olamayacak kişilerdir. Anarşistlerdir ve katillerdir” dedi.

Konuşmanın ardından salondakiler Bilgili’ye tepki gösterdi ve bağırışmalar başladı. Sarı, olaya müdahale ederek, salondakilere sakin olmalarını söyledi ve Bilgili’ye, “Konuşmanıza dikkat edin, hakaret içeren sözler kullanmayın. Burada seçilmiş meclis üyeleri var. Hepinizi sükunete davet ediyorum. Lütfen meclisi germeyin” ifadelerini kullandı ve Bilgili’yi dışarı davet etti. Bilgili, “Hiçbir şekilde beni dışarı çıkaramazsınız, hadi çıkarın bakalım” diyerek bağırmaya başladı.

"Biz ülkücü hareketiz, gereken yapılacak"

Bağırışmaların ardından salondaki bir vatandaş Bilgili’ye tepki göstererek, üzerine yürübeye çalıştı. Araya giren insanlarla arbede daha da büyüdü ve kavgaya dönüştü. Kavgaya bazı CHP’li meclis üyeleri de dahil oldu. Güvenlik görevlilerinin geç gelmesi sebebi ile daha da büyüyen tartışmada, CHP’li Meclis Üyesi Özgür Güngör ile Talu Bilgili yumruk yumruğa kavga etti. 

Gelen güvenlik görevlilerin ve salondakilerin kavgayı ayırması üzerine biraz olsun sakinleşen ortamda bağıran Bilgili, “Buradaki o 2 kişiyi hafızama kaydettim. Biz ülkü ocaklarıyız. Hepsini buraya yığacağım göreceksiniz” dedi. Güngör’e, “Sen meclis üyesi misin? Seni delik deşik ederim, bu da benim namus sözüm olsun. Biz ülkücü hareketiz. Gerekeni yapılacak” diyerek tehditler savurdu. Grupların dağılmasının ardından Başkan Vekili Sarı, meclisin 4 Mayıs Cumartesi gününe ertelendiğini söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
363
150
57
15
14
7
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

kadın satıcılığından tut uyuşturucu kaçakçılığına insanların öldürülmesine kadar hemen hepsi bunlardan çıkar reis olarak kahraman olarak gördükleri kişi bile... Devamını Gör

burakthewizard

şaşırdık mı, hayır. Bu ülkücülerin bildiği tek şey şiddet, tehdit vs.

Yanlış yapmış diğer tarafa 6. Filonun resmini assaydı bari adamlar kıblelerini görür namaz kılardı.