Görüş Bildir
Haberler
Bazıları Çoktan Geleceğe Adım Attı: İşte Dijital Para Birimini Piyasaya Süren Ülkeler

etiket Bazıları Çoktan Geleceğe Adım Attı: İşte Dijital Para Birimini Piyasaya Süren Ülkeler

Lisa Campton
12.09.2022 - 14:02

Dünyanın hızla dijitalleşmesiyle birlikte ülkeler de buna ayak uydurmaya başladı. 82 ülkede dijital para birimine geçme çalışmaları sürerken bazı ülkeler dijital para birimlerini piyasaya sürmeye başladılar bile. İşte o ülkeler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

BAE - Dubai

BAE - Dubai

emCash adıyla 2017 yılında ilk kripto parayı piyasaya süren ülke Birleşik Arap Emirlikleri'nden Dubai oldu. İngiltere merkezli Object Tech Grp Ltd. firmasıyla kurulan ortaklık sonucu üretilen emCash, kamu ve özel sektörde birçok alanda ödeme yapma imkanı sunmakta.

Çin

Çin

Çin Halk Bankası'na ait kripto para birimi DCEP piyasaya sürüldü. Çin'de merkez bankası tarafından yaratılan yeni bir dijital para projesi olan, Dijital Para Elektronik Ödeme (DCEP) sistemi ile Çin piyasalarını domine etmeye başladı bile.

Venezuela

Venezuela

2018 yılında Petro isimli kripto parasını piyasaya süren Venezuela, sıkıntılı ekonomisine rağmen dijital dünyada ön sıralarda yer almak isteyen bir ülke. Bir taraftan da dijital paranın piyasaya sürülmesinin bir sebebi de Amerikan yaptırımlarını delmekti. Her bir Petro’nun 1 varil Venezuela petrolüne eşit olacak şekilde sunulmasıyla Amerikan ambargosu sebebiyle satılamayan Venezuela petrolünün de satımının sağlanması hedeflenmiş oldu.

Rusya

Rusya

Yine Venezuela gibi Amerika yaptırımlarına karşı çıkma isteyen Rusya da CryptoRuble dijital para birimini çıkardı. Cryptoruble’nin bir diğer çıkarılma amacı, piyasaya hakim olan ethereum ve bitcoin’in egemenliğini kırmaktı ancak bu kripto paraların önüne geçemeyeceğini anlayan Rus hükümeti kripto paralara karşı tavrını yumuşatarak bitcoin ve ethereum gibi kripto paraların alım satımına izin vermeye başladı.

İsviçre

İsviçre

Genel olarak bakıldığında dijital paralar bakımından en rahat ülkelerden biri İsviçre. İsviçre’nin Zug kantonunda 2016 yılından beri kripto paralarla işlem yapılabiliyor Kripto paraların kullanımı ve üretimi açısından hiçbir sorunun yaşanmadığı İsviçre, kendi dijital para birimini de oluşturdu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın