Görüş Bildir
Haberler
Bayramın İlk Günü Telefon Şebekelerinde Sorunlar Yaşandı: Operatörler Birbirini Suçladı

Bayramın İlk Günü Telefon Şebekelerinde Sorunlar Yaşandı: Operatörler Birbirini Suçladı

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle Ramazan Bayramı'nda evde kalan vatandaş cepten bayramlaşmak istedi ancak günün ilk saatlerinden itibaren yaşanan yoğunluk nedeniyle çok sayıda abone görüşme yapamamaktan ve şebeke sorunlarından yakındı. Üç büyük operatör Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone ise yaptığı açıklamada sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını belirterek birbirini suçladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı nedeniyle evde kalan vatandaş sevdikleriyle bayramlaşmak ve hasret gidermek için telefonlarına sarıldı. Ancak sabah saatlerinden itibaren başlayan yoğunluk nedeniyle aboneler birbirlerine ulaşmakta zorlandı.

Türkiye'nin üç büyük mobil operatörü Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom'un 80 milyonu aşkın abonesinden çok sayıda abone görüşmelerin kesildiğine, şebeke sorunları yaşadığına dair sosyal medyadan serzenişte bulundu. Aboneler, mobil interrnet hızının da yavaşladığına dair bildirimde bulundu.

"Bizden kaynaklı değil"

"Bizden kaynaklı değil"

Günün ilerleyen saatlerinde ise üç operatör yaşanan sorunlara istinaden açıklama yaptı. Mobil operatörler kendilerinden kaynaklı herhangi bir sorun olmadığını belirtirken karşı operatörlere yönelik aramalarda sıkıntı yaşanıyor olabileceğini belirtti.

"Turkcell kaynaklı olmayan kesintiler meydana geldiği görülmektedir"

İlk açıklama Turkcell'den geldi. Açıklamada, 'Turkcell’lilerin diğer Turkcell’li kullanıcılara doğru yaptıkları aramalarda herhangi bir aksama bulunmamaktadır. Şebekemizden diğer operatörlere yönelik gerçekleşen aramalarda ise Turkcell kaynaklı olmayan kesintiler meydana geldiği görülmektedir.' ifadeleri kullanıldı.

Vodafone ve Türk Telekom da benzer bir açıklama yaptı👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vodafone ise 'Diğer operatörler yönüne yaptığınız aramalarda problem yaşıyor olabilirsiniz. Sorun Vodafone kaynaklı değildir.' derken, Türk Telekom 'Diğer operatörlere doğru yaptığınız aramalarda yaşanan sorun, Türk Telekom kaynaklı değildir. Türk Telekom kullanıcılarının kendi aralarında yaptıkları aramalarda hiçbir sorun yaşanmamaktadır.' şeklinde yazılı açıklama yayımladı.

Geçtiğimiz yıl İstanbul'da meydana gelen depremde GSM operatörlerinin hatları çökmüştü📌

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
186
90
62
4
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Sizlik bir şey olur mu mars'tan çeken operatörlersiniz. Graham Bell e atın suçu.

aerialz

bayram günü böyleyse topunuzun aq. istanbul'da felaket yaşansa 112 bile aranamaz hale gelecek demek.

Pinco

Birbirinizi suçlayacağınıza hep birlikte dış güçleri suçlayın, kafanız hiç çalışmıyor lan.