Görüş Bildir
Haberler
Bayramda Mezarlık Ziyareti Yapılacak Mı? Kimler Mezarlık Ziyareti Yapabilecek?

Bayramda Mezarlık Ziyareti Yapılacak Mı? Kimler Mezarlık Ziyareti Yapabilecek?

Yarın tüm Türkiye’de Ramazan Bayramı heyecanı yaşanacak. Vatandaşlar, bayramlarda gerçekleştirilen mezarlık ziyaretlerinin yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Tüm yurt genelinde bayram boyunca sokağa çıkma yasağı uygulanacak. İçişleri Bakanlığı, şehit ailelerinin mezarlık ziyareti yapabileceğini duyurdu. Peki kimler mezarlık ziyaretinde bulunabilecek? İşte tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bayramda Mezarlık Ziyareti Yapılacak Mı?

Bayramda Mezarlık Ziyareti Yapılacak Mı?

Defin işlemleri devam ettiği için mezarlık açık olacak ancak mezarlık ziyaretinin yapılıp yapılmayacağı açıklanmadı.

İçişleri Bakanlığı, yayınladığı son genelge ile şehit ailelerinin mezarlık ziyaretine izin verileceğini duyurdu.

İçişleri Bakanlığı’nın “Şehit Ailelerinin Kabristan Ziyaretleri” başlıklı genelgesi şu şekilde;

Şehit aileleri kabristan ziyaretlerine kendi istek ve imkanları doğrultusunda belirtilen günlerde diledikleri zamanda gidebilecek.

Vali ve kaymakamların koordinasyonunda il/ilçe emniyet müdürlükleri veya jandarma komutanlıkları tarafından illerinde/ilçelerinde bulunan şehit aileleri ile önceden irtibat sağlanacak ve gerekli durumlarda şehit ailelerinin kabristan ziyaretleri için ulaşım aracı ve refakatçi personel görevlendirmesi yapılacak.

Din görevlilerince şehitliklerde dua okunması için valilik/kaymakamlıklar tarafından il/ilçe müftülükleri ile gerekli koordinasyon sağlanacak.

Şehit ailelerinin, şehitlik ziyaretlerinin huzur içerisinde gerçekleştirilebilmesi için vali ve kaymakamlar ile kolluk birimlerince gerekli hassasiyet gösterilecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın