Görüş Bildir
Haberler
Batman v Superman'in Efsanevi Mücadelesinin İçerisine Çekecek 10 Karşılaştırma

Batman v Superman'in Efsanevi Mücadelesinin İçerisine Çekecek 10 Karşılaştırma

24.03.2016 - 23:51

Sinema dünyası, kökü 1930’lara dayanan iki çizgi roman karakterinin beyaz perdedeki karşılaşmasına hazırlanırken bu iki efsanevi karakterin tarihini, özelliklerini ve hikayelerini karşılaştırmaya ne dersiniz?

Düşmanlar

Düşmanlar

İkisinin de birçok düşmanı olsa da, Batman’in azılı düşmanı Joker; Superman’inki ise Lex Luthor’dur.

İlk Uzun Metraj Filmler

İlk Uzun Metraj Filmler

Batman’in ilk uzun metraj sinema filmi “Batman” 1966, Superman’in ilk uzun metraj sinema filmi “Superman” ise 1978’de gösterilmiştir.

Gizli Kimlikler

Gizli Kimlikler

Batman'in gizli kimliği milyarder sanayici, playboy ve hayırsever olan Bruce Wayne'dir; Superman’in gizli kimliği ise gazeteci Clark Kent’tir.

Doğum Yerleri

Doğum Yerleri

Batman Gotham şehrinde doğup yetişmiştir, Superman ise Krypton gezegeninde doğduktan sonra dünyaya gelmiş ve ABD’nin Kansas eyaletinin Smallville kasabasında büyümüştür.

Yaratıcı & Yapımcı Şirketleri

Yaratıcı & Yapımcı Şirketleri

Her iki kahramanın da yaratıcısı ve yapımcısı DC Comics’tir.

Gezegen Kökenleri

Gezegen Kökenleri

Batman bu gezegendendir, Superman ise Krypton gezegeninden dünyaya gelmiştir. Dolayısıyla Batman insan, Superman uzaylıdır.

İlk Yayınlar

İlk Yayınlar

Batman ilk kez DC Comics’in 1939’da yayınladığı Detective Comics serisinin #27 no’lu sayısında, Superman ise 1938 yılında yine DC Comics tarafından yayınlanan Action Comics serisinin #1 sayısında görünmüştür.

Justice League Ortaklığı

Justice League Ortaklığı

Her iki kahraman da DC Comics’in Justice League ekibinin birer üyesidir.

Süper Güçler

Süper Güçler

Superman’in insanüstü güçlerine karşı Batman’in kendi geliştirdiği, yüksek teknoloji mekanik Batsuit’i vardır (Superman’in insan üstü gücüne denk olur mu bilinmez…).

"Sidekick"ler

"Sidekick"ler

Batman’in Robin, Nightwing, Batgirl ve gibi birçok yardımcısı varken, Superman zorluklara her zaman tek başına göğüs gerer. (Justice League istisnası dışında)

Kökenleri 1930'lu yıllardaki çizgi romanlara dayanan bu iki efsane karakter, izleyicisiyle beyaz perdede; sevenleriyle ise Zorlu'da kurulacak etkinlik alanında buluşacak. 

25 Mart'ta vizyona girecek Batman v Superman: Adaletin Şafağı filminin heyecanına 25 Mart'tan itibaren ziyarete açılacak etkinlik alanları ve sergi ile Zorlu'da ortak olun!

Siz hangi kahramanın tarafındasınız?

Kahramanınızı seçin, interaktif uygulamalar ve çok özel bir sergi ile Batman v Superman heyecanını Zorlu'da yaşayın. Detaylı Bilgi - Etkinlik Sayfası

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halit Asarkaya

lex luthor zengin ve zeki biri. batmande öyle. lex luthor, süpermani yenmeye yakın olmuş. ve başrol olduğu için muhtemelen batman, lex luthordan daha başarıl... Devamını Gör

feyk

superman gelisen teknoloji, endustriyellesme ve makinalasmaya karsi siradan insanin zayif yetersiz kalmasina karsi tepkinin disa vurumudur. lakabinin celik a... Devamını Gör

duygu olur

Hadi bakalım DC JLA macerası başlasın! Marvel oyuncu sözleşmeleri de sona ererken DC evreni ilaç gibi gelecek.