Görüş Bildir
Haberler
Başkanlık Seçimi Anketlerinde Clinton Önde

Başkanlık Seçimi Anketlerinde Clinton Önde

ABD başkanlık seçimi öncesi son bir haftadaki anket ortalamalarına göre Clinton'ın Trump'a 3 puan fark atacağı öngörülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Amerikan halkı, ülkenin 45'inci başkanını belirlemek üzere bugün sabah erken saatlerden itibaren oy kullanmaya başlayacak. Birçok eyalette erken oy kullanma uygulaması sayesinde yaklaşık 40 milyon kişi oyunu kullandı. 

8 Kasım günü de yaklaşık 100 milyon Amerikalının daha oy kullanması bekleniyor.

Seçim öncesi Bloomberg, FOX, NBC, CBS Los Angeles Times, Washington Post gibi Amerikan gazete ve televizyonlarının kamuoyu araştırma şirketleriyle ortak yaptığı çok sayıda anket yayınlanıyor.

Son bir hafta içinde yapılan anket sonuçlarının ortalaması alındığında, Demokrat Parti adayı Hillary Clinton'ın rakibi Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump'a yaklaşık 3 puan fark atarak 'ipi göğüsleyeceği' öngörülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12 anketin 10'unda Clinton önde

12 anketin 10'unda Clinton önde

Buna göre, oy verme işleminin başlamasına 18 saat kala yayınlanan 12 anketin 10'unda Clinton, sadece birinde Trump'ın kazanacağı tahmin ediliyor. 

Bir ankete göre ise iki aday berabere gözüküyor. 12 anketin ortalaması alındığında, Clinton'ın yüzde 45, Trump'ın ise yüzde 42,1 oy oranına ulaşacağı hesaplanıyor. 

Bu durumda anketlere bakıldığında Clinton'ın yarışı yaklaşık 3 puan farkla kazanması bekleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
31
10
3
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mehmet Cepik

Su secimler de bahane oldu ya, iyice anladim; bu dünyada kadinlar asla anlasilamayacaklar... Mesela bu trump denen soytari, kadinlari asagilamaktan tutun, ci... Devamını Gör

trumpın içi dışı bir en azından. hillary çok pislik planların altından çıktı zamanında. öyle temiz teyze ayağı yapmasın hiç.

BwK

ona bakılırsa trump da geride