Görüş Bildir
Haberler
Başka Sinema'dan Cannes Takipçilerine Müjde

Başka Sinema'dan Cannes Takipçilerine Müjde

Hande öçalan
29.05.2015 - 21:04 Son Güncelleme: 01.06.2015 - 18:27

Cannes bitse de yankıları daha uzun süre devam edecek gibi. Yarışma filmleri, galalar, yeni keşifler derken; film görseli, fragmanı ve basın bültenleriyle yetinemeyen film severlere BAŞKA SİNEMA'dan ilaç gibi haber.

Festivali kasıp kavuran  'Son of Saul'dan, Paolo Sorrentino imzalı ‘Youth’a, sansasyonel Noé filmi Love'dan, merakla beklenen Maiwenn şaheseri Mon Roi'ye, Cannes rüzgarı çok yakında Başka Sinema'da esecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte BAŞKA SİNEMA'yla salonlarda yerini alacak Cannes nimetleri:

Chronic / Michel Franco

Chronic / Michel Franco

NE İZLEYECEĞİZ?: David, ölümcül hastalarla ilgilenen bir hasta bakıcıdır. profesyonel bağlılığının yanı sıra, hastalarla çok özel ve güçlü bağlar da kurmaktadır. Ama iş kimliğinin dışında David aslında, beceriksiz, çekingen ve biraz da garip biridir. Hastaların her birinin David'e ne kadar ihtiyacı varsa, David'in de onlara muhtaçlığı kaçınılmazdır.

DİKKATİMİZ NEREYE KAYACAK?: Yönetmen Franco'nun filmin önüne geçen afro saçlarına.

The Measure of a Man / Stéphane Brizé

The Measure of a Man / Stéphane Brizé

NE İZLEYECEĞİZ?: 51 yaşındaki Thierry yeni işinde, etik kurallar karşısında ikileme düşecektir. 20 aylık işsizliğinden sonra bulduğu işte Thierry, görevini mi, ahlakını mı tercih edecek?

DİKKATİMİZ NEREYE KAYACAK?: 20 aylık derbeder işsizlik süresince kahramanımız Lindon'a Fransa hükümeti tarafından ödenen €500'luk işsizlik parasına.

Marguerite & Julien / Valérie Donzelli

Marguerite & Julien / Valérie Donzelli

NE İZLEYECEĞİZ?: Julien ve Marguerite kardeşler, Tourlaville Lordunun çocuklarıdır ve bebekliklerinden beri birbirlerine derin bir sevgiyle bağlıdırlar. Büyüdükçe, sevgileri aç gözlü bir tutkuya dönüşmeye başlar. Aralarındaki ilişki bir skandala yol açarken, toplum baskısı arttıkça, hisleri de karşı konulmaz hal alır. Tüm ahlak değerlerinin ötesinde; arzu, tutku, umut ve en çok da aşk ve ölüm üzerine modern bir masal.

DİKKATİMİZ NEREYE KAYACAK?: Filmin, Stranglers'dan Midnight Summer Dream'li Soundtrack'ine.

The Assassin / Hou Hsiao-Hsien

The Assassin / Hou Hsiao-Hsien

NE İZLEYECEĞİZ?: 9. yy cıvarları Çin'inde, kendisini büyüten bakıcısı tarafından dövüş sanatlarıyla tanıştırılan, generalin 10 yaşındaki kızı Nie Yinniang'ı izliyoruz. Nie Yinniang zamanla bir suikastçiye dönüşür ve kendini zalim ve yozlaşmış yönetim sistemlerinin karşısında bulur. Yeni görevi ise, Çin'in kuzeyinin askeri yöneticisi olan kuzenini öldürmektir. Aldığı emirlerin kölesi haline gelen Nie Yinniang'ın vermesi gereken bir karar vardır. Sevdiği insanı kurban etmek mi, sadık kaldığı suikast emirlerine baş kaldırmak mı?

DİKKATİMİZ NEREYE KAYACAK?: Muhtemelen sol yumruğumuza ve gece rüyamızda kendimizi Gezi Parkında ninjalarla dövüşüyorken bulacağız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Son of Saul / László Nemes

Son of Saul / László Nemes

NE İZLEYECEĞİZ?: 1944 yılı Auschwitz-Birkenau'dayız. Nazilere hizmet etmek için ayrılmış bir grup Yahudi esirin bulunduğu Sonderkommando askerlerinden Saul Ausländer'i izliyoruz. Krematoryumda çalışırken bulduğu ve sonra kendi oğlunun cesedi olduğunu fark edeceği hikayenin içindeyiz. Saul'le beraber oğlunu gömecek bir yer, bir tören ve bir haham arayışı ve intikamını alacağı tek bir yol peşine düşüyoruz.

DİKKATİMİZ NEREYE KAYACAK?: İlk filmini çeken yönetmen Nemes'in bizzat asistanlığını da yaptığı Bela Tarr'ın filmlerinde gördüğümüz, soğuk, uzun ve derin sahnelerin yarattığı 'yaşanmış' gerçekliğe.

Louder Than Bombs / Joachim Trier

Louder Than Bombs / Joachim Trier

NE İZLEYECEĞİZ?: Fotoğraf sanatçısı Isabelle Reed'in, öldükten 3 yıl sonra gerçekleştirilecek yeni sergisi, büyük oğlu Jonah'ı da aile evine geri döndürecektir ve Jonah babasıyla ve kardeşiyle haddinden fazla zaman geçirmek zorunda kalacaktır. 3 adamın bambaşka yönleriyle tanıdıkları Isabelle, tek ortak noktalarıdır.

DİKKATİMİZ NEREYE KAYACAK?: Aynı zamanda bir The Smiths albümü de olan Louder than Bombs'a.

Youth / Paolo Sorrentino

Youth / Paolo Sorrentino

NE İZLEYECEĞİZ?: 80'lerine merdiven dayayan iki kadim dostu Fred ve Mick'in Alplerde yaptıkları keyifli tatillerini. Fred emekli bir müzisyen, mesleğe dönmeye hiç mi hiç niyeti yok. Mick ise eski bir yönetmen ama mihrap hala yerinde, son senaryosunu bitirmeye çalışıyor. İkisi de zamanlarının azaldığının farkında birlikte geleceğe bakıyorlar.

DİKKATİMİZ NEREYE KAYACAK?: Aslında yaşlılıklarını izlediğimiz bu iki adamdan birinin kadınların rüyası Alfie, diğerinin ise Jodie Foster'ın pimp'i olmasına.

Mon Roi / Maïwenn

Mon Roi / Maïwenn

NE İZLEYECEĞİZ?: Tony, geçirdği ciddi bir kayak kazası sonucu rehabilitasyon merkezine yatmıştır. tedavi sırasında, Georgio ile geçmişte yaşadığı travmatik ilişkisini düşünür. Birbirlerini neden sevmişlerdir? Hayatının erkeği kimdir? Kendisini bu boğucu ve yok edici tutkuya nasıl teslim etmiştir? Tony için zor bir iyileşme süreci önünde beklemektedir. Sonunda özgürleşecek midir?

DİKKATİMİZ NEREYE KAYACAK?: Maïwenn'in 2011 senesinde Cannes'da Jüri Ödülünü alırken giydiği Müjde Ar kırmızısı elbisesine.

Love / Gaspar Noé

Love / Gaspar Noé

NE İZLEYECEĞİZ?: Sabahın körü. Telefon çalar. Murphy uyanır, yanında genç karısı ve 2 yaşındaki çocukları vardır. Telesekreterini dinler. Electra'nın annesi, endişeli bir şekilde kızından haber alıp almadığını sormaktadır. Electra uzun süredir kayıptır. Yağmurlu bir başka günde ise Murphy kendini evde yapayalnız, Electra'yla yaşadığı büyük aşkı, koskoca iki senesini düşünürken bulur. Vaatler, oyunlar, taşkınlık ve hatalarla dolu geçen iki sene.

DİKKATİMİZ NEREYE KAYACAK?: Dikkatimizi toparlayamayacağız bile!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gösterim tarihleri için beklemedeyiz, şuradan sık sık girip kontrol etmek serbest.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0