Görüş Bildir
Haberler
Başak Cengiz’in Katledilmesine İlişkin Haberlere Yayın Yasağı

Başak Cengiz’in Katledilmesine İlişkin Haberlere Yayın Yasağı

Ataşehir'de Can Göktuğ Boz tarafından öldürülen Başak Cengiz ile ilgili haberlere 'eylemin toplumda infial oluşturabilecek nitelikte olması' gerekçesiyle yayın yasağı getirildi.

İstanbul Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliği, 9 Kasım Salı günü Can Göktuğ Boz tarafından samuray kılıcıyla öldürülen Başak Cengiz ile ilgili haberlere yayın yasağı getirdi. RTÜK, yasak kararını yayıncı kuruluşlara da iletti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine İstanbul Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen kararda şu ifadeler kullanıldı: 

'T.C. İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan 11/11:2021 tarihli ve 2021/6780 D. İş sayılı karar ile Başak Cengiz'in kılıçla öldürüldüğü olayla ilgili olarak, eylemin toplumda infial oluşturabilecek nitelikte olması nedeniyle, kamu düzenin korunması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla soruşturma tamamlanıncaya kadar, soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı, görsel, sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri vb. yayınlanamayacağına dair yayın yasağı getirilmiştir.'

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Bir inşaat firmasında mimar olarak çalışan ve geçici görevle Ankara'dan İstanbul'a gelen Başak Cengiz, Ataşehir’de 9 Kasım Salı günü 19.00'da Can Göktuğ Boz tarafından öldürüldü. Çarşamba günü gözaltına alınan Boz'un evinde yapılan aramada 15 kılıç ve bıçak ele geçirildi. Ele geçirilen kılıçlar arasında olayda kullanılan kılıcın da bulunduğu öğrenildi. Boz, 'Tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçundan tutuklandı.

Gazete Duvar

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
11
7
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın