Görüş Bildir
Haberler
Bankada Karşılaşabileceğiniz 15 Müşteri Tipi

Bankada Karşılaşabileceğiniz 15 Müşteri Tipi

diazepam
07.03.2014 - 14:47 Son Güncelleme: 07.03.2014 - 16:47

Her ne kadar internet bankacılığı yaygınlaşsa da hala bankaya gitme ihtiyacı duyuyoruz. Banka işlemleri zaten yeterince can sıkıcıyken bir de bunu daha da zorlaştıran müşteriler ile de karşılaşıyoruz. İşte bankada denk gelebilecek 15 zorlu müşteri tipini sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. ATM bozuk olduğu için bankaya sadece para çekmek için giren tezcanlı

Benim işim kısa, sadece para çekeceğim, lütfen müsaade eder misiniz çok kısa, işim hemen biter... yakarışlarıyla ortalıkta dolanırlar.

2. İşleminin süresi kestirilemeyen iyi giyimli yaşlı

Parasının çokluğundan mı, isteklerini taksit taksit söylemesinden mi bilinmez, eğer gişelerin birinde iyi giyimli bir yaşlı varsa işi 10 dakikada da bitebilir, 2 saatte de.

3. Vezneyi 1 saat meşgul eden KOBİ abi

İşte işleminin asgari 1 saat süreceğini tahmin edebileceğimiz biri. Genellikle bankacılık işlerini biriktirip tek seferde prim ödemesinden, faturalara, havalesinden, EFT'sine kadar hepsini tek bir güne sıkıştırdığı için işlemleri bitmek bilmez.

4. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar soran teyze

Bankalara güven olmaz düsturunu benimsemiş bu teyzeler 1 kuruşluk işlemin bile sebebini, kaynağını öğrenmeyi ihmal etmezler.

5. İşleminin neden gerçekleşemediğini bir türlü anlayamayan amca

Yapmaya çalıştığı işlemi başarısız oldukça, bir de şunu deneyelim, bir de böyle yapalım, allah allah olması lazım oysa, geçen sefer bir bayan vardı o yapmıştı, vb. diye diye hem sizin hem de görevlinin ömrünü yer.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İşini 5 dakikada halleden banka kurdu

Hem bankacıların hem de müşterilerin en sevdiği müşteri tipidir. Sırası gelince gişeye yanaşır, isteğini söyler, yapar, makbuzunu alır ve gider. Can kurban.

7. İşi bitince fazladan aldığı sıra numaralarını dağıtan garantici

216... boş, 217... boş, 218... boş, 219... boş... ise sizden önce garantici biri bankaya uğramıştır. Bunlar ne olur ne olmaz diye 5-10 tane sıra numarası alan vakit hırsızı tiplerdir. Sonra aldığı numarayı başkalarına dağıtır ve sizden sonra gelen biri işini sizden önce yapıp gider ve siz ağlarsınız.

8. En son gelip en önce numarası yanan gizemli

Bunları çözmek mümkün değildir. Siz 1 saattir beklerken bankaya girerler, kart ile sıra numarası alırlar ve alır almaz bunların numaraları yanar... Banka müdürünün akrabası falan olabilirler.

9. Boş sıra numarası kapmak için bekleyen avcı

199...boş, 200... boş, 201... boş tam 202 benim diye atlamayı planlıyordur ki yerinden bir teyze kalkar ve 202 olduğunu söyler. Bunlar hep boş bir sıra numarasını kapmanın hayaliyle yaşayan ama asla başaramayan avcılardır. Başardıklarında da gişe görevlisi yakalar bunları.

10. Bankadan bir türlü ayrılamayan işi çetrefilli esnaf

Bunu Ayşe Hanım'a verin, sonra vezneden parayı alın, ardından İsmet Bey'e onaylatıp tekrar bana getirin... diye diye bankaya sabah girip akşam çıkan esnaf abilerdir bunlar. Nasıl bir işlem yaptıklarını asla çözemezsiniz ve sürekli olarak araya girmeleriyle meşhurdurlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kredisi onaylanmış neşeli

Bankada beklediği halde neşeli olan biri varsa, bilin ki o kişi onaylanmış kredisini almak için bankaya gelmiş kişidir.

12. Havalesi gelmemiş hüzünbaz

12. Havalesi gelmemiş hüzünbaz

Elinde sürekli telefonla dolaşan, dakikalarca hararetli hararetli konuşan biri varsa beklediği havalesi gelmemiş olan bir hüzünbaz ile karşı karşıyasınız demektir. Sürekli bankoya yanaşıp 'bir daha bakabilir miyiz?' demesi yürek yakar.

13. Güvenlik görevlisini darlayan iş bilmez

Bankada aksayan tüm işlerden güvenlik görevlisini sorumlu tutan, her şikayetini ona ileten, müşterilerden yakınan kişidir bu. İşi hızlı bitecekse de bitirmezler.

14. Her şeye sinirlenen agresif

Gergin gergin ortalıkta dolaşan biri varsa patlamaya hazır bir bomba ile karşı karşıyasınızdır. Tuşun basmamasından, işlemin 30 saniye uzun sürmesine kadar her şeye sinirlenir ve söylenir. Güvenlik görevlilerinin sürekli gözetim altında tuttukları tipler bu tiplerdir.

15. Yüklü para çeken tedirgin

media.giphy.com

Kendisini izleyen birileri olduğundan son derece emin, paraları el çabukluğu ile çantasına dolduran, güvenlikten taksiye binene kadar kendisine refakat etmesini isteyen güvercin ürkekliğinde kimselerdir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
4
3
2
2
1
1