Görüş Bildir
Haberler
New York'taki İşini Gücünü Bırakıp Bali'de Bambudan Evler Yapmaya Giden Kadın

New York'taki İşini Gücünü Bırakıp Bali'de Bambudan Evler Yapmaya Giden Kadın

Cantug Fidan
26.05.2015 - 16:12 Son Güncelleme: 26.05.2015 - 18:43

Elora Hardy New York moda sahnesindeki başarılı kariyerini Endonezya’da bambu evler inşa etmek uğruna bıraktı. Bali halkı ve Elora’nın takımı son 5 yıllını bambuyu inşa alanında kullanarak devrim yaptılar. Çünkü onlar bambunun yeterince kullanılmadığını fakat yenilenebilir kaynak olarak çok uygun olduğunu düşünüyorlardı.  Elora bambu evlerinde bor madenini de kullandı çünkü bor doğal yollarla doğadan alınabiliyor; böceklerin ve nemin bambuya zarar vermesini engelliyordu.

Elora babasından ilham almıştı, Elora’nın babası kampüste bütün yapıları bambu olarak seçmişti çünkü o bunu bir söz olarak görüyordu. Bu çocuklara verilmiş bir sözdü çünkü bambu sürdürülebilir bir kaynaktı ve kullandıkça bitmeyecekti. Elora: ‘’6 yıl önce ilk defa bambudan yapılmakta olan şeyleri yapım aşamasında gördüğümde bana çok anlamlı geldi. Bu neden daha önce gerçekleşmemişti ve sırada ne vardı, ne yapabilirdik? ‘’

Bambu beton kadar basınca dayanıklı, çelik kadar da dayanıklılık-ağırlık oranına sahip aynı zamanda da dünyadaki en hızlı büyüyen bitkilerden birisidir. Bambu nem ve böcekler yüzünden çok dayanıksız olabilir fakat bor gibi bir mineralle işlem görürse ömür boyu sağlıklı kalıyor.

Kaynak: http://www.boredpanda.com/sustainable...
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
6
0
0
0
0
0