Görüş Bildir
Haberler
Balinalar Malı Topluyor Kanka: Hepimizin Kulağına Çalınan 10 Kripto Para Borsası Cümlesi

etiket Balinalar Malı Topluyor Kanka: Hepimizin Kulağına Çalınan 10 Kripto Para Borsası Cümlesi

Ali Aydemir
06.08.2021 - 10:30

Kripto dünyasında yatırımcılar da şirketler de köklü değişikliklere ayak uydurmaya çalışıyor. Borsanın kriptoya dönüşümü de jargonlarımıza yeni kelimeler katarak kripto dünyasının benzersizliğini gözler önüne seriyor. İşte kripto dünyasında duymaya aşina olmanız gereken sözler.

Bu içerik bilgilendirme ve eğlence amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir Yatırım Tavsiyesi içermemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Ben aldım ya düşmeye başladı."

Genelde hep biz alınca düşmeye başlar. Ufak dalgalanmalara takılmamak gerek tabii, sabreden derviş muradına ermiş.

2. "Satmasaydım milyonerdim şimdi."

Yatırım yaparken her şeyi göze almak gerek. Tabii alırken olduğu gibi satarken de. Satarken de alırken de kademe kademe al/sat yapmakta fayda var. Böylelikle yatırımlarınızda riski en asgari seviyeye indirebilirsiniz.

3. "Düşüş değil alım fırsatı."

Konu kriptolar olunca her zaman iyimser olmayı tercih ediyoruz. Bu düşüş olmayan alım fırsatları da doğru zamanda doğru hamlelerle değerlendirildiğinde tadından yenmiyor.

4. "Longluyorum yine!"

Değerinin artacağına inanılan Coin'i alıp elinde yükselmesini beklemek anlamına gelen longlamak tabirini de böylece anlamış olalım. Bu longlamalar da ancak grafik okuyarak mümkün tabii. Siz siz olun longlamaktan çekinmeyin.

5. "Balina avı başladı."

Kripto dünyasında, küçük balıkları yiyerek beslenen balinalar, büyük yatırımcılara verilen bir lakap. Balinalar piyasayı kendi diledikleri yöne çekerek, kimi zaman küçük kimi zaman büyük manipülasyonlarla değiştirebiliyor. Küçük yatırımcının hisselerini düşük fiyatlardan alan balinalarsa ellerinde yüksek miktarda hisse bulundurarak bunu başarıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. "Ayı sezonuna girdik bakalım."

Ne zaman bi düşüş olsa bunu ayı sezonuna bağlayanlar... Kripto piyasalarındaki kalıcı ve uzun süreli düşüşlerin yaşandığı dönemlerde ayı mevsimi, sezonu açıldı derler, genelde her düşüşle yeni bir ayı sezonu açılır (!) 😅

7. "Hepsi yükseliyor, bi benimki sabit kaldı."

Kripto piyasası sürprizlerle dolu. Bu nedenle piyasaların kimi zaman yükselişler, kimi zaman düşüşler yaşaması çok normal. Siz siz olun umutsuzluğa kapılmayın.

8. "Sepet yapıp bakmayı bıraktım ben."

İşte bu sepet tam olarak şu demek, ben paramla bir tanesine yatırım yapmak yerine beşe bölüp beş ayrı hisseye yatıracağım demek. Sepet yapılmalı tabii de bu 'ben bakmayı bıraktım' kısmı hiç inandırıcı değil. 😅

9. "Alıp unutcan kanka."

Kısa vadeli yatırım yapanlar bilir ki onlar yatırımlarını hiç unutamaz. Çevirdikçe çevirmek isterler hisseler arasında. Ama uzun vadede düşünen yatırımcılara hiç de yabancı bir cümle değil. Yatırımı uzun vadeli düşünenler için alıp unutmak en doğrusu.

10. "Satmadığın sürece zarar etmezsin."

Yatırım yaparken kazanmayı da kaybetmeyi de göze almak gerek. Göze alınabilen meblağı riske etmek ise en önemlisi. Tabii risk severleri bunun dışında tutuyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
14
5
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aslı Güneri

Bende borsalara bölüyorum, Binance, Paritex, Okex. Bu bölmenin de adı var mı :D