Görüş Bildir
Haberler
Bakan Varank: "Kızılay Başkanının Göreve Devam Etmesinden Rahatsızım"

Bakan Varank: "Kızılay Başkanının Göreve Devam Etmesinden Rahatsızım"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın görevine devam etmesinden rahatsız olduğunu söyledi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VarankTV100'de yayınlanan Az Önce Konuştum programında Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı. 

Varank, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından çadır ve konserve satan Kızılay'ın başkanı Kerem Kınık'ın görevine devam etmesinden rahatsız olduğunu söyledi.

"İstifa edecekse istifa etmesi lazım" 📹

Bakan Varank, Kızılay Başkanı Kınık hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:

'Kendisi çok yıprandı. Bu süreçleri doğru yönetemediği aşikar.Ama biliyorsunuz Kızılay bir dernek statüsünde. Derneklerin bir genel kurulu var. Derneklerle ilgili nasıl işlemler uygulanacağı da zaten mevzuatta belli.Dolayısıyla Kızılay Başkanı şu anda görevine devam ediyor. Eğer oradan ayrılması gerekiyorsa bunun kararını kendisi vermesi lazım. İstifa edecekse istifa etmesi lazım.

'Kamuoyunda şöyle bir algı var 'Niye görevden alınmıyor?' Bu resmi bir makam değil yani sizin atayıp aldığınız bir makam değil. Bir spor kulübü dernek statüsünde ise bu da bir dernek statüsünde. Bunun başkanıyla ilgili kararı genel kurulları verir. Orada da genel kurullarının o inisiyatifi alması gerekir. Ben bu süreci yönetmesinden rahatsızım. En başta ilmi siyaset bilmediği ortaya çıkmış oldu.'

Meclis Başkanı Şentop: "Kızılay başkanı koltuğu bırakmalı"

Meclis Başkanı Şentop: "Kızılay başkanı koltuğu bırakmalı"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Öte yandan Habertürk yayınına konuk olan TBMM Başkanı Mustafa Şentop da Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kurumun itibarını korumak için koltuğu bırakması gerektiğini söyledi. Şentop, “Kızılay” ve “satmak” kelimelerinin bir arada anılmaması gerektiğini belirtti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
55
39
19
6
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fatih Özdemir

Vallahi Kerem Kınık'ın arkası öyle bir sağlammış ki Erdoğan bile kovamıyor. Şu hale bak.

mamamia

şunun şurasında seçime şu kadar zaman kalmışken pislik dökülmesin istiyorlar

Arslan Sönmez

Ülke rahatsız. Varank rahatsız olsa ne olur