Görüş Bildir
Haberler
Bakan Soylu, Kastamonu Bozkurt'ta Konuştu: 'Gördüğüm En Ağır Sel Felaketi'

Bakan Soylu, Kastamonu Bozkurt'ta Konuştu: 'Gördüğüm En Ağır Sel Felaketi'

Sel felaketinin yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde açıklama yapan Bakan Soylu, 'Benim gördüğüm en ağır sel felaketi burası, Dereli'de karşı karşıya kaldığımız felaketin 5 misli diyebiliriz.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde sel felaketine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yangın bölgesinden bakanlarla afet bölgelerine intikal ettiklerini belirten Soylu, Bozkurt'taki tabloyu gördüğünde etkilendiğini dile getirdi.

Bozkurt'taki tabloyu, Giresun'un Dereli ilçesinde yaşanan sel felaketiyle kıyasladığını ifade eden Soylu, 'Benim gördüğüm en ağır sel felaketi burası, Dereli'de karşı karşıya kaldığımız felaketin 5 misli diyebiliriz. Buranın bir özelliği var, etki alanı geniş. Aynı zamanda vatandaşlarımızın karşı karşıya kaldığı risk yüksek.' diye konuştu.

Soylu, Türk Hava Kuvvetleri, jandarma, emniyet, AKUT ve sahil güvenlik ile sivil toplum kuruluşlarının ekiplerinin el birliğiyle çalıştığını belirterek, yaklaşık 850 vatandaşın kurtarıldığını, önemli bir kurtarma faaliyeti gerçekleştirildiğini söyledi.

Gelen ihbarlarla her yere ulaşmaya çalışacaklarını dile getiren Soylu, şöyle devam etti:

'Kastamonu'da sadece burada Bozkurt'ta değil, diğer bir iki ilçemizde de toplam 15, 2 de Sinop'ta kaybımız var.'

'Devlet, bu yaraları sarana kadar buralarda olacak. Devlet, devletliğini gösteriyor, burada da gösterecek. Vatandaşlarımızın herhangi bir endişesi, şüphesi, kaygısı olmasın. 

Selde can kaybına ilişkin en son bilgi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelmişti. 👇

Öte yandan bazı sosyal medya hesapları çok sayıda insanın kayıp olduğu yönünde paylaşımlar yapıyor. 👇

Öte yandan bazı sosyal medya hesapları çok sayıda insanın kayıp olduğu yönünde paylaşımlar yapıyor. 👇
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
99
59
32
14
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Turgut Özben

Merak etmeyin çay yardımı en kısa sürede geliyor sevgili Kastamonu halkı. Edindiğim bilgilere göre bergamot aromalı mı yoksa sade mi gönderelim diye kararsız... Devamını Gör

Mert Demir

buraya çay atılmadı galiba henüz?

meriç

altyapı üstyapı hiç bir bok yok çünkü planlama yok bir program yok salt rant için yapılıyor halk için değil he bu sadece bu döneme ait bir uygulama değil ön... Devamını Gör