Görüş Bildir
Haberler
Bakan Selçuk: 'Bu Yıl Asgari Ücretin Tüm Tarafların Uzlaşısıyla Tespit Edilmesini Diliyorum'

Bakan Selçuk: 'Bu Yıl Asgari Ücretin Tüm Tarafların Uzlaşısıyla Tespit Edilmesini Diliyorum'

Batuhan
06.11.2020 - 14:03

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, bu yıl asgari ücretin tüm tarafların uzlaşısı ile tespit edilmesini dilediğini söyledi. Selçuk, 'Asgari ücret karşılaştırmalarında dünya ülkeleri arasındaki yerimizi daha da ön sıralara doğru taşıyoruz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu' nda, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile bağlı kurum ve kuruluşların 2021 yılı bütçe görüşmelerine başlandı.

Komisyon, AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan başkanlığında toplandı. Görüşmelerde, Aile ve Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bütçesinin yanı sıra Mesleki Yeterlilik Kurumu, Devlet Personel Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türkiye İş Kurumu bütçeleri de ele alınacak.

'Net asgari ücreti yüzde 132 oranında artırdık'

'Net asgari ücreti yüzde 132 oranında artırdık'

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, yeni yılda uygulanacak asgari ücreti belirlemek için aralık başında görüşmelere başlayacağını belirten Selçuk, '2002'de net 184 lira olan asgari ücreti 2020 yılı için 2 bin 324 liraya çıkardık. Enflasyondan arındırılmış reel değere bakıldığında net asgari ücreti yüzde 132 oranında artırmış, yani nerdeyse bir katlık artış sağlamış bulunmaktayız. Asgari ücret karşılaştırmalarında da dünya ülkeleri arasındaki yerimizi daha da ön sıralara doğru taşıyoruz. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda bu yıl asgari ücretin, tüm tarafların uzlaşısı ile tespit edilmesini diliyorum' değerlendirmesinde bulundu.

Sosyal Koruma Kalkanı ile sağlanan yardım ve desteklerin toplam tutarının 41 milyar lirayı geçtiğini söyleyen Selçuk, 'SGK'nın 2002'de yüzde 71 olan gelirlerin giderleri karşılama oranının yıl sonunda yüzde 84 olmasını bekliyoruz' diye konuştu.

'2023'te hedeflenen işsizlik oranı yüzde 10.9'

'2023'te hedeflenen işsizlik oranı yüzde 10.9'

İstihdamı korumak, artırmak ve iş gücünün niteliklerini geliştirmenin uyguladıkları faaliyetlerin odak noktasını oluşturduğunu ifade eden Selçuk, şöyle konuştu:

'İstihdam politikalarımızı, iş gücü piyasasının yapısal özelliklerini ve stratejik hedeflerini dikkate alarak şekillendiriyoruz. 2021'de iş gücü piyasasındaki eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi araştırmasını yapacağız. İstihdamımız 2005'te 19.6 milyonken 2019'da 28.1 milyona yükseldi. TÜİK verilerine göre Temmuz 2020 döneminde işsizlik oranı geçen yılın aynı dönemine göre 0.5 puan azalarak yüzde 13.4 oldu. Yeni Ekonomi Programımızda 2023 yılı için hedeflediğimiz işsizlik oranı yüzde 10.9'dur. Kayıt dışı istihdamın önlenmesi de en çok önem verdiğimiz konulardan biri. 2002'den bu yana kayıt dışı istihdam oranını 20 puana yakın düşürdük. 2002'de yüzde 52 iken şu an yüzde 32 seviyesinde.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
15
13
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Ne yapıyormuş... ..... Diliyormuş.... .... Bence dilini yormuş..... ..... 😠😡🤪

Kafiye

Gedikli muhalefet seni... Ne yapıyorsun bari işe yarıyor mu Onedio mecrasındaki muhalefetin? 😂

Rurouni Kenshin

2002 de verilen asgari ücret ile 9.2 ceyrek altin alinirken su anda sadece 2.7 ceyrek altin alinabiliyor.

Halil orman

Ne kadar artarsa artsın döviz karşısında tl eridikçe hiçbir şeye yaramayacaktır