Görüş Bildir
Haberler
Bakan Koca: 'Vakalar Son İki Haftada Üç Kattan Fazla Arttı'

Bakan Koca: 'Vakalar Son İki Haftada Üç Kattan Fazla Arttı'

Emre Ordu
28.06.2022 - 16:29 Son Güncelleme: 28.06.2022 - 16:30

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs vakalarında son 2 haftada 3 kattan fazla artış olduğunu açıkladı. Buna rağmen hastane yükündeki azalışın sürdüğünü belirten Koca, 'Kötü günler geride kaldı. Benzerlerini gelecekte aramak yanlıştır' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Koca, koronavirüs vakalarının artmasına bağlı olarak maske yasağının tekrar geri getirilip getirilmeyeceği sorusu üzerine, 'Hastalık artık grip gibi seyrediyor. Fakat ileri yaştakiler ve kronik rahatsızlığı olanlarda Covid-19 risk oluşturmaya yine devam edecek. Risk grubunda olanların kişisel tedbirlere dikkat etmeleri önem arz ediyor. Grip öneminde olan hastalık toplumsal anlamda endişe sebebi olmaktan çıktı. Vaka sayılarında son iki haftada üç kattan fazla artış olsa da, bunun tam tersine, hastane yükündeki azalış yine sürmektedir. Kötü günler geride kaldı. Benzerlerini gelecekte aramak yanlıştır. Herkes müsterih olsun' yanıtını verdi.

"Dünyanın yapamadığını yaptık"

"Dünyanın yapamadığını yaptık"

Koca, Malpraktis yani hatalı tıbbi uygulama ile hastanın zarar görmesiyle ilgili yapılan yeni düzenlemeyi ise şöyle değerlendirdi:

“Tüm dünyada tıp, Malpraktis davaları sebebiyle sigorta şirketleri ve avukatlar arasında sıkışmış durumda. ABD dahil, konuya duyarlı ülkelerin hiçbiri bu sorunu çözemediler. Biz ise Türkiye olarak, dünyanın yapamadığını yaptık. Yeni çıkarılan Malpraktis yasası son derece önemli. Malpraktis davasından doğan tazminatı devlet üstleniyor. Hekim ve hasta açısından adil bir düzenleme yapıldı.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
109
42
28
18
9
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Samurai Cat

Galiba ana fotoğfta ki beyaz tshirtlü kişi eski eşim

KING OF RAKUN

Önce Bill Gates sonra Uğur Şahin şimdide Sağlık Bakanımız ekim gibi başlarlar önlemleri arttırmaya

SadeNescafe

evet sonbaharda eve kapatma pompalaması başladı

01011o011

Geçen sene de öyle deniyordu, hiçbir şekilde kapanma olmadı ki kimse o psikolojiyi tekrardan kaldıramaz. Ne devletin gücü var, ne de insanların ruhen gücü va... Devamını Gör