Görüş Bildir
Haberler
Bakan Elvan'dan Akıllı Telefon Kullanıcılarına Müjde

Bakan Elvan'dan Akıllı Telefon Kullanıcılarına Müjde

Onedio Medya
21.02.2015 - 13:13
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakan Elvan, akıllı telefon kullanıcılarının karşılaştıkları istek dışı internet hizmeti ücretlendirmelerinin önüne geçecek düzenleme üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, akıllı telefon kullanıcılarının karşılaştıkları istek dışı internet hizmeti ücretlendirmelerinin önüne geçecek düzenleme üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Elvan, yazılı açıklamasında, mobil telefon kullanıcıları tarafından internet hizmetiyle ilgili olarak istek dışı ücretlendirilmelerle karşılaşıldığına ilişkin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) şikayetlerin iletildiğini kaydetti.

'Akıllı telefon kullanıcıları tarafından karşılaşılan istek dışı internet hizmeti ücretlendirmelerinin önüne geçecek bir düzenleme üzerinde çalışıyoruz' ifadesini kullanan Elvan, yapılacak düzenleme ile aboneden habersiz internet hizmeti ücretlendirmesi sonucu oluşabilecek tüketici mağduriyetinin engellenmesinin amaçlandığını belirtti.

Abonelik sözleşmelerinde hatların internet hizmetlerine kapatılması hususunda tüketicilerin tercihlerini belirtebilmesi ve buna yönelik olarak abonelik sözleşmelerinde gerekli değişikliklerin yapılmasının hedeflendiğini vurgulayan Elvan, 'Ayrıca hattın açılmasını müteakip hatların internete nasıl kapatılabileceği hususunda abonelerin SMS yoluyla bilgilendirilmesi de hedefleniyor. İnternet hizmetlerinin online işlemler, müşteri hizmetleri, bayiler aracılığıyla ve SMS ile kapatılıp açılabilmesi hususunda da düzenleme yapılması gündeme alındı' değerlendirmesinde bulundu.

Elvan, telekomünikasyon hizmeti işletmecilerinin sistemlerinde gerekli olabilecek çalışmaları 1 Temmuz 2015'e kadar tamamlamalarının amaçlandığını ve konunun BTK tarafından kamuoyu görüşüne açıldığını bildirdi.

  • AA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın