Görüş Bildir
Haberler
Ayran Aşı Çorbası Nasıl Yapılır? 3 Eylül MasterChef Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tarifi...

Ayran Aşı Çorbası Nasıl Yapılır? 3 Eylül MasterChef Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tarifi...

Müge Kakşi
03.09.2021 - 23:01

Tv8 ekranlarının oldukça sevilen yarışma programı MasterChef'te Dokunulmazlık Oyunun'da yarışmacılar soğuk ayran aşı çorbası yapmaya çalıştı. Yaz aylarında daha çok tercih edilen soğuk ayran aşı çorbasının nasıl yapıldığı ise izleyiciler tarafından oldukça araştırılıyor. Peki 3 Eylül MasterChef Soğuk Ayran Aşı çorbası nasıl yapılır? İşte Soğuk Ayran Aşı Çorbası tarifi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sıcak havalarda serinleten ve birçok faydası bulunan Soğuk Ayran Aşı çorbası 3 Eylül akşamı MasterChef'te yarışmacılar tarafından yapıldı. Yüksek besin değerine sahip soğuk ayran aşı çorbasını yarışmayı izleyenler oldukça araştırıyor. İşte Soğuk Ayran Aşı çorbasının detayları...

SOĞUK AYRAN AŞI ÇORBASI TARİFİ MALZEMELERİ

  • 1 demet taze nane

  • 2 bardak aşurelik buğday

  • 2 kilogram yoğurt (çırpılmış)

  • 1 büyük su bardağı su

  • 1 çay kaşığı tuz

SOĞUK AYRAN AŞI ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Öncelikle buğdayınızı güzelce yıkayın ve tencereye koyup üzerine sıcak su ve biraz tuz ekleyip kaynatın.

Kaynadıktan sonra altını ve kapağını kapatın 2 saat bekleyin. Şişen ve hazır olan buğdaylarınızın suyunu süzüp buzdolabına kaldırın.

Yoğurduğunuzu bir tencereye alıp güzelce çırpın ve üzerine ne çok cıvık ne de çok yoğun olacak şekilde soğuk su ekleyip tekrar karıştırın ve arzuya göre tuz ekleyin.

Son olarak nanelerinizi güzelce yıkayıp, doğrayın ve hazırladığınız yoğurdun içerisine dolaptaki buğday ve nanenizi ekleyin.

PÜF NOKTASI

Çorbanızı içeceğiniz zamana kadar ağzı kapalı bir şekilde buzdolabında saklayabilirsiniz.

Buğday ve nohut iyice soğutulmadan yoğurt içine katılırsa çorbanızın tadı ekşi olur + yoğurt kesilebilir… O nedenle buğday ve nohudu iyice soğutup yoğurda öyle eklemelisiniz.

Çorbada kullanacağınız yoğurt için süzme ve normal yoğurt ( her ikisini de yarı yarıya karıştırarak) kullanırsanız çorbanız çok daha güzel olur.

Bu çorba dolapta bekledikçe koyulaşabilir o nedenle dolaptan çıkartınca çorbayı bir karıştırın, gerek görüyorsanız ekstra soğuk su ekleyerek çorbayı istediğiniz kıvama getirin.

Buğdayı ve nohudu ilk başta çok güzel yıkamalı öyle ıslatmalısınız buğday, nohut üstünde çokça ilaç barındıran bakliyatlardandır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın