Görüş Bildir
Haberler
Aynı İş Yerinde Çalıştığı Kadını Öldürdü; 'Haksız Tahrik' İndirimi ile 18 Yıl Ceza Aldı

Aynı İş Yerinde Çalıştığı Kadını Öldürdü; 'Haksız Tahrik' İndirimi ile 18 Yıl Ceza Aldı

İstanbul Maltepe’de 30 Mart 2019 tarihinde sabah saatlerinde aynı iş yerinde çalıştığı Fatma Şengül’ü evinin önünde silahla öldüren Zeynel Akbaş'a mahkeme 'haksız tahrik' indirimi uygulayarak 18 yıl hapis cezası verdi. Ailenin avukatı cinayetin tasarlanarak işlendiğini belirterek karara itiraz edeceklerini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30 Mart sabahı işe gitmek için evinden çıkan Fatma Şengül önünü kesen Zeynel Akbaş tarafından silahla öldürülmüştü. Saldırgan Akbaş, aynı silahla intihar etmeye çalışmıştı.

"Kendimi kaybettim, ani tepkiyle yaptım"

"Kendimi kaybettim, ani tepkiyle yaptım"

İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında, Fatma Şengül’ün ailesinin avukatı Aylin Mert, Şengül’ün eşini kaybettikten sonra üç çocuğunu büyüttüğünü, kanserle mücadele ettiğini belirterek, sanığın suçu canavarca hisle tasarlayarak işlediğini belirterek, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını ve cezasında herhangi bir indirim uygulanmamasını istedi. 

Sanık Zeynel Akbaş, olay günü Fatma Şengül ile karşılaştığını belirterek;

“Fatma hanımla karşılaştığımda, ‘Sen mi karşıma çıktın geri zekalı‘ demesiyle kendimi kaybettim. 5 dakika sonra da kendi kalbime ateş etim. 10 yıldır rahatsızım. Ruh halimin bozukluğuyla böyle bir şey olmuştur. Kontrolden geçmem iyi olur. Aklıselim olan bir kişi böyle bir şey yapmaz” dedi. Karar verileceği belirtilerek son sözü sorulan sanık Akbaş, “Kendimde olsam bu olay olmazdı. Rahatsızlığım nedeniyle ani tepkiyle yaptım. Pişmanım” dedi.

Kısa bir ara veren mahkeme, oy çokluğu ile sanığı, ‘Kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırdı. 

Ancak maktulün sanığa hakaret ettiğini, sanığın bu kızgınlıkla hareket ettiğini gerekçe gösteren mahkeme, ‘Haksız tahrik’ indirimi uygulayarak cezayı 18 yıla düşürdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mahkeme başkanı karara muhalefet etti

Mahkeme başkanı karara muhalefet etti

Mahkeme Başkanı Adem Kahriman, karara muhalefet şerhi koydu. Başkan Kahriman, sanık ile maktulün aynı işyerinde çalıştığına dikkat çekerek, tanık olarak dinlenen iş yeri arkadaşlarının sanık ile maktul arasında olumsuzluğa rastlanmadığını söylediklerini, bu nedenle sanık hakkında haksız tahrik hükmünün uygulanmasına muhalefet ettiğini belirtti. 

Başkan Kahriman, sanığın ‘Kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılması görüşünde olduğunu belirtti.

"Sanık 'Markete peynir almaya gidiyordum, sabahın o saatinde cebimde silahımla' dedi."

"Sanık 'Markete peynir almaya gidiyordum, sabahın o saatinde cebimde silahımla' dedi."

Fatma Şengül’ün Avukatı Aylin Mert ve ailesi duruşma sonrası adliyenin önünde basın açıklaması yaptı.

Avukat Aylin Mert açıklamada şunları söyledi: 

“Fatma Şengül 30 Mart tarihinde işe gitmek için evinin önüne çıktığında bilerek, isteyerek katledildi. Yargılamanın başından bu yana talep ettiğimiz şey şu; bu cinayet tasarlanarak işlenmiştir. Bu nedenle insan öldürme suçunun nitelikli halinden hüküm kurulması gereklidir ve bunun da karşılığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıdır. Sanık direkt Fatma’nın evden çıkmasını bekleyerek onu vurdu. ‘Markete peynir almaya gidiyordum, sabahın o saatinde cebimde silahımla ve cebimde kurşunlarımla‘ dedi. ‘Bana Fatma hakaret etti‘ dedi. ‘Ne bakıyorsun bana‘ dediğini söyledi. Ve bu mahkeme ‘haksız tahrik vardır‘ dedi. ‘Bu cinayet tasarlanarak işlenmedi, cinayetin basit hali söz konusudur‘ dedi, ağırlaştırılmış değil, müebbet hapis cezasından kapıyı açtı ve ardından haksız tahrik indirimi uyguladı. Karar kesinleşmiş değil. Bir üst mahkemeye taşıyacağız. İstinafa taşıyacağız.”

"Hangi özür annemi bana geri getirecek"

"Hangi özür annemi bana geri getirecek"

Fatma Şengül’ün oğlu Koray Şengül ise şöyle konuştu: “Sanığın baştan sona bütün yalanlarına rağmen ne hakla indirim yaptılar hala anlamış değilim. Soruyorum; hangi özür annemi bana geri getirecek. Anneme beş defa kurşun sıkmış, dördü isabet etmiş. Bu tasarlayarak değil de nedir. Bu katilin cezası ağırlaştırılmış müebbetten aşağı değildi.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Bu adalet salonları her zamanki gibi katilleri korudu"

"Bu adalet salonları her zamanki gibi katilleri korudu"

Annesinin adaletinin değil erkek adaletinin işlediğini söyleyen Fatma Şengül’ün kızı Açelya Şengül de, “Katil, anneme beş kurşun sıktı dördü öldürücü yerlerine isabet etti. Ve katili 18 yıl ceza aldı. Bu adalet salonları her zamanki gibi katilleri korudu” ifadelerini kullandı.

Fatma Şengül'ün çocukları annelerini ve nasıl öldürüldüğünü BBC Türkçe'ye anlatmıştı 🎥

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
87
28
19
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Lestat

Bir insanın yaşama hakkını elinden alan birine "indirim" uygulamak tam olarak neyin kafası, nasıl bir mantık çözebilmiş değilim. Ayrıca müebbet versene 18 yı... Devamını Gör

Jesus Cry

Adalet, ülke de sadece kadın ismi cidden..