Görüş Bildir
Haberler
AYM'den Ömer Faruk Gergerlioğlu İçin 'Hak İhlali' Kararı

AYM'den Ömer Faruk Gergerlioğlu İçin 'Hak İhlali' Kararı

Anayasa Mahkemesi, milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun 'seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı' ile 'kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı'nın ihlal edildiği yönünde karar verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Zekeriya Albayrak

Ayrıca AYM, Gergerlioğlu hakkında ilk cezayı veren Kocaeli Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazı gönderilerek tahliye edilmesi için gerekli işlemin yapılmasına hükmetti.

Kararı Gergerlioğlu'nun oğlu Salih Gergerlioğlu Twitter hesabından duyurdu.

Gergerlioğlu sosyal medya hesabından, 'Anayasa Mahkemesi, babam hakkında 'hak ihlali' kararı verdi. Tahliye oluyor babam tahliye oluyor' ifadesini kullandı.

Oğul Gergerlioğlu bir sonraki iletisinde ise 'Kavuşuyoruz' yazdı.

90 günü aşkın süredir cezaevinde bulunan insan hakları savunucusu ve HDP Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu, AYM'ye bireysel başvuruda bulunmuştu.

Eski HDP milletvekilinin AYM'ye yaptığı bireysel itirazda, 'Başvuru, başvurucunun sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım gerekçe gösterilerek terör örgütünün propagandasını yapma suçundan cezalandırılmasının ifade özgürlüğünü, dokunulmazlık hakkını kazanan bir milletvekili hakkında yargılamaya devam edilmesinin de seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkını ihlal ettiği iddialarına ilişkindir' ifadelerine yer verilmişti.

Bu arada Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararının ardından Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne milletvekili sıfatıyla geri dönmesi için süreç başlamış olacak.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Sosyal medyada bir haberi paylaştığı için 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Gergerlioğlu'nun milletvekilliği, hakkında kesinleşmiş hüküm bulunduğu gerekçesiyle 17 Mart'ta düşürülmüştü. Gergerlioğlu karara tepki olarak HDP'nin Meclis'teki grup odasında 'Adalet Nöbeti' adı altında protesto eylemi düzenlerken 21 Mart'ta gözaltına alınmış ve TBMM'den çıkartılmıştı. Emniyetteki İfadesinin ardından serbest bırakılan Gergerlioğlu 2 Nisan'da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
10
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın