Görüş Bildir
Haberler
Avustralya'lıların Su ve Köpük Atışı Yapabilen Yeni İtfaiye Robotu

Avustralya'lıların Su ve Köpük Atışı Yapabilen Yeni İtfaiye Robotu

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avustralya'nın itfaiye güçleri bu yaz teknoloji yardımı alıyor.

Türbinler ile desteklenmiş robot, ayrıca TAF 20 olarak adlandırılan, Acil Servisler bakanı David Elliot ve New South Wales (NSW)  Yangın ve Kurtarma yetkilisi Greg Mullins tarafından Sydney'de perşembe günü açıklandıktan sonra, NSW eyaletindeki yangınlarda ön saflarda yerini alacak.

Robotik yeteneklerinin arasında, TAF 20 90 metreye kadar tazyikli su ve 60 metreye kadar köpük atışı yapabiliyor. Bunlara ek olarak, TAF 20 yüksek güçlü fanıyla odadan dumanı temizleyebiliyor.

Mullins açıklamasında 'İtfaiyeciler için çok tehlikeli olan durumlarda 500 metreye kadar uzaktan kontrol edilebiliyor ki bu çok büyük bir avantaj çünkü itfaiyecilerin güvenliği benim için en önemli şey. Ayrıca robotta bulunan buldozer bıçakları sayesinde tünel kazalarında araba tarzı engeller temizlenebiliyor.' dedi.

Mullins'e göre eyaletin 222 bin dolara aldığı robot Alexandria'da tutulacak ve tüm eyalet içinde konuşlandırılmaya hazır olacak.

Elliot ayrıca, 'İtfaiyecilerin güvenle ateşe yaklaşamadığı tehlikeli yangınlarda veya patlama tehlikesi olan diğer acil çağrıları idare ederken itfaiyecilerimizi bir adım öne geçiriyor.' diye ekledi.

Ayrıca tüm teknolojiler yangınlarla birlikte gitmiyor. Ekim ayında Avustralya'nın Sivil Havacılık Güvenliği Otoritesi bir uyarı yayınladı, droneları eğlence için kullanan kullanıcılar ormanlarda çıkan yangınlarda itfaiye havacılığını tehlikeye atabiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın