Görüş Bildir
Haberler
Avrupa Konseyi'nden AYM'ye Demirtaş Çağrısı

Avrupa Konseyi'nden AYM'ye Demirtaş Çağrısı

Batuhan
03.12.2021 - 13:37

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, dün yapılan toplantıda aldığı ara kararda, Selahattin Demirtaş kararını bir an önce görüşmesi için Anayasa Mahkemesi’ne çağrı yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin, Osman Kavala’nın yanı sıra tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili de AİHM kararının uygulanmamasını değerlendirdiği toplantıya yönelik kararlar açıklandı. Komite, AYM’nin en kısa sürede Demirtaş başvurusunu, AİHM kararları ile uyumlu bir şekilde karara bağlaması ve Türkiye’ye Demirtaş’ı serbest bırakma çağrısı yaptı. Komite, Demirtaş ile ilgili durumu mart ayında yeniden görüşme kararı alırken, Türkiye’nin itirazı ise kabul edilmedi.

Komite, Demirtaş ile ilgili aldığı diğer kararda ise Türkiye’nin sunduğu eylem planı çerçevesinde, tam yargı bağımsızlığını sağlamaya yönelik adımlar atmaya çağırdı ve bu çerçevede Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun yapısının değiştirilmesi için yasal düzenleme yapılmasını istedi. Siyasi özgürlükleri, çoğulculuğu ve özellikle seçilmiş kişiler için ifade özgürlüğünü güçlendirecek adımlar atılması çağrısını yineledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
80
24
7
7
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hakan Tokdemir

Demirtaş çıkarsa erdoğan acik arayla kaybeder bu yuzden hukuğu da adaleti de millet iradesini de ciğniyor hadi hayırlısı