Görüş Bildir
Haberler
Atatürk’ün “Bütün Ümidim Gençliktedir!” Sözüyle Aslında Kastettiği 10 Şey

Atatürk’ün “Bütün Ümidim Gençliktedir!” Sözüyle Aslında Kastettiği 10 Şey

Hepimizin ezbere bildiği Gençliğe Hitabe'de anlatmıştı aslında Ulu Önder Atatürk gençlikten beklentisini. Fırsat bulduğu her an gençliğin ne kadar önemli olduğundan bahsetti, 'Bütün ümidim gençliktedir!' dedi.

Biz de Atatürk'ün ümitle baktığı gençlikten aslında ne beklediğini bu içerikte anlatalım istedik.

1. Cumhuriyeti fikirleriyle, çalışmalarıyla geliştirecek ve ileriye taşıyacak olan gençlerdir.

Bin bir zorlukla kurulan Cumhuriyet, ilk yıllarında dünyadaki sayılı ilkleri gerçekleştirmiş, çağdaş ülkeler seviyesine gelmiştir. Ancak bunun her zaman ilk yıllarda yakaladığı ivme ile devam etmesi de önemli. Atatürk bu yüzden Cumhuriyeti gençlere emanet etmiş, onların çalışarak geliştirmesini arzulamıştır.

2. Aynı zamanda Cumhuriyet için çalışırken onu dış ve iç tehlikelere karşı yine gençler koruyacaktır.

Kurtuluş Savaşı sırasında dışta ve içte bulunan düşmanlarla savaşılmış, bu ülkeyi paylaşmak isteyenlere ve geriye götürmek isteyenlere dur denilmiştir. Atatürk, Gençliğe Hitabesi'nde de açık ve net şekilde söylemiştir; harici ve dahili bedhahlar karşısında duracak olan yine gençlerdir...

3. Gençler bir ülkenin hiç bitmeyen enerjisi, tüm zenginliklerinden daha önemli olan kaynağıdır.

Bir ülkenin yer altı kaynakları önemlidir, stratejik konumu önemlidir ama en önemli kaynağı yetişmekte olan güçlü, bilgili, çalışkan nesilleridir.

4. Genç demek yenilik demektir, geçmişe saplanıp kalmadan yeni teknolojileri geliştirecek, yeni atılımlar yapacak yine gençlerdir.

Gençler her zaman çağın gerekliliklerini yerine getirecek, geleceği planlayacaktır.

5. Gençler, amaçları doğrultusunda önlerine engeller çıksa da yorulsalar da, Ata'nın öğütlerinden ve başardıklarından güç alarak hep en iyisini yapmak için çalışacaktır.

Başaramam dediğin anda, yorulduğun anda geçmişe bakıp nasıl başarıldığını hatırlaman yeterlidir.

6. Yine de bu hiçbir zaman eğlenmeyecekler, gülmeyecekler, kendilerine vakit ayırmayacaklar demek değildir.

Zaten sürekli çalışarak, başka ülkeleri-kentleri görmeden, sinemaya müziğe değer vermeden geçen bir gençlik boşa geçmiş demektir.

7. Gençler, haksızlıklar karşısında doğru bildiğini söyleyecek korkmayacak, susmayacak. Yeri geldiğinde “Geldikleri gibi giderler…” diyen Atatürk gibi en doğru sözü söyleyebilecektir...

Çünkü susmak ve kabuğuna saklanmak durumu daha da kötüleştirmekten başka hiçbir işe yaramaz...

8. Sanatı, bilimi, sporu hiçbir zaman gereksiz olarak görmeyecek. Medeniyet seviyesini yukarılara taşımanın en başta onlardan geçtiğini bilecektir.

'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.', 'Hayatta en hakiki mürşit, ilimdir.', 'Ben Türk gençliğinin spor yaparak güçlü olmasını isterim.' gibi sözlerle zaten Atatürk sanata, bilime, spora ne kadar önem verdiğini göstermiştir.

9. Yerli üretimin ve yerli tüketimin ne kadar önemli olduğunun bilincinde olacak. Ülkenin refah seviyesinin yükselmesi için yeni yerli markaları oluşturmak ve geliştirmek için çalışacaktır.

Bir ülkenin kalkınmasının en temel aşamalarından biri yerli markalarını oluşturup dünya çapında ticaret yapmasıdır. Bu yüzden var olan kendi yerli markalarımız desteklenmeli, yenilerini de kurmak ve geliştirmek için adımlar atılmalıdır.

10. Ve herkes çelişkiye düşse, tereddüt etse dahi geçmişten ders alıp ülkeyi kurucu değerlerine bağlı kalarak yükseltecek olan gençlerdir.

Çünkü; 'Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır!'', Cumhuriyet'i yükseltecek olan yine gençlerdir...

Türkiye'nin Geleceği Gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı Kutlarız.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
15
4
3
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın