Görüş Bildir
Haberler
AT&T 5G Teknolojilerini 2016'da Test Etmeye Hazırlanıyor

AT&T 5G Teknolojilerini 2016'da Test Etmeye Hazırlanıyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

AT&T muhtemel 5G teknolojileri üzerinde yıllardır çalışıyor. Görünen o ki bu teknolojileri test etmenin zamanı geldi. Ericsson ve Intel, 5G teknolojisini geliştirmek için bu yılın ikici çeyreğinde ABD’li Telekom operatörü AT&T bir araya geliyor. Bu araştırmalardan sonuç alınabilirse 5G teknolojisi, bu yaz sahada test edilmeye başlanacak.

Elde edilen bilgilere göre, 2015'deki veri trafiğinin %60'ı videolardan oluşmakta. 4K videolar, robotlar, şoförsüz araçlar gibi teknolojiler yüzünden, 5G planlarına doğru ilerlemek gerekiyor. AT&T'nin CSO'su John Donovan'ın yazılarına göre, bu teknolojiler 'sürükleyici, yaygın ve müşteriye duyarlı olacak. 5G ise bu teknolojilerin gerçekleşmesini sağlayacak.'

5G her yerde 10 ile 100 kat arasında daha hızlı olacak. Kullanıcılar saniyede gigabayt hızları görebilecekler. Bir diziyi üç saniyeden daha kısa bir sürede indirebildiğinizi hayal edin. Bu mikrodalga fırında mısır patlatmak için bile yeterli bir süre değil. AT&T, video yayınlarının da çok daha hızlanacağını söylüyor. Yayını başlatmanız ile videonun başlaması arasına sadece 1 ile 5 milisaniye fark olacak.

Her şey yolunda gider ise, 5G teknolojisi bu yılın sonunda test edilecek. 5G için gerekli her şey hazır olduktan sonra, şirket bu işi ticari olarak yapmaya başlayacak. Kötü haber şu ki yine de beklemeniz gerecek. Uluslararası kullanılan bağlantı şu anda 3G. Ve 2018'in sonuna kadar 5G sistemleri tamamen hazır olmayacak. İyi haber ise, AT&T 5G sistemlerini test eden tek firma değil. Bir başka büyük operatör Verizon da çok yakında 5G testlerine başlayacak.

Kaynak: http://www.engadget.com/2016/02/12/at...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın