Görüş Bildir
Haberler
DGS
Aşkım Biz Şimdi Neyiz? Fuck Buddy'sinden Cuddle Buddy'sine Yeni Nesil İlişki Kavramları

etiket Aşkım Biz Şimdi Neyiz? Fuck Buddy'sinden Cuddle Buddy'sine Yeni Nesil İlişki Kavramları

ahab
19.01.2018 - 18:26

Zaman hızla ilerliyor. İnsan ihtiyaçları da hızla değişiyor. Elbette ihtiyaçlarını ifade etme şekli de günden güne değişiklik gösteriyor. Bunlar da yeni nesil ilişki çeşitleri. İnceliyoruz!

Fuck Buddy

Fuck Buddy

Sexgili, seks arkadaşı diye çevirenler var bu kelimeyi. Elbette birebir çeviri yaptığımızda pek şık duracak bir kavram değil. Fuckbuddy'lik müessesesi bu ilişki tiplerinin en bilineni. Bir kişiye duygusal şeyler beslemiyorsan ve onunla sadece cinsel ilişkiye girmek için bir araya geliyorsan buna fuckbuddy'lik deniyor. Bazıları fuck buddy diye ayırıyor ama o da doğru.

Aşk maşk yok! Bam! Bam! Bam!

Aşk maşk yok! Bam! Bam! Bam!

Fuckbuddy'liğin en önemli özelliği duygusallığa asla yer olmaması. Partnerin hayatına karışmak yok. Kıskançlık yok. Trip atmak? Ahahaha o da ne? Dolayısıyla romantizm hele hele partnerine aşık olmak yok. Amaç karşılıklı cinsel ihtiyaç gidermece. Elbette Leyla ile Mecnun'un, Vesikalı Yarim'in çıktığı topraklarda yetişmiş kişilerin beraber bir şeyler yaşadıkları kişiye karşı kayıtsız, hissiz kalması zor. 'O kadar hukukumuz, beraber ter atmışlığımız var' diye düşünmemek gerekiyor bu ilişki tipinde.

Love Buddy

Demin pek de kutsal olmayan fuck buddy'lik müessesesini anlattık. Bu da sexgililiğin yani fuck buddy'liğin duygusal versiyonu. Yani partnerini arayıp sorabilir, onunla yemeğe çıkıp sinemaya gidebilir. Efendime söyleyeyim Mehmet ve Banu gibi Boztepe'ye çıkıp çilek aromalı Ülker Link içebilirsiniz. 'Eeee bu düz sevgililik' dediğinizi duyar gibiyim. Yanıtlayalım. Burada da bağlılık veya sadakat gibi kavramlar yok. Nasıl fuck buddy'lik olayına cinselliğe ihtiyacınız olduğu için başvuruluyorsa burada da insanoğlunun duygusal ihtiyaçları karşılanıyor. Olay bu.

Eeeee ne demiş büyük şair;

Eeeee ne demiş büyük şair;

'Saatlerce telefonla konuşalım ama sevgili olmayalım

Maça gidelim mesela, bağıra çağıra küfür edelim ama sevgili olmayalım

Yemek yiyelim, rakı içelim ama sevgili olmayalım

Sen başka kadınlarla konuşma, ben başka erkeklerle ama sevgili olmayalım

Bak sevgiler hemen bitiyo

Sen hemen gitme he, sen hemen bitme, sen hep bende kal ama biz asla sevgili olmayalım'

Fuck Buddy'likten Love Buddy'liğe geçiş

Bu geçişi yapmak için DGS (Dikey Geçiş Sınavı)'na başvurup, romantizm formasyonu almak gerekaasdfghjklş 

Neyse cıvıtmayalım. Bu geçiş de oldukça tartışılan bir olgu.

"O kadar mesaimiz var bi' iskender ısmarlarım"

Sonuçta insanoğlu makine değil. Fuck buddy'den hoşlanma, ona karşı bir şeyler besleme oldukça sık görülen bir durum. Yani sevgilinizle yapabildiğiniz her şeyi yapıyorsunuz ama burada da önemli kural: SADAKAT YOK! 

Hani ilişki uzmanı komşu teyzelerde vardır ya bir 3s kuralı. Sevgi, saygı, sadakat. Burada sonunda S yok.

4 S kuralı daha geçerli. Her şey karşılıklı.

Sıradaki kavram: Sense Buddy

Bu da duygu arkadaşlığı. Bu ilişkide de seks yok. Sadece duygusallık, mesajlaşma, dışarı çıkma gibi sevgililerin beraber yaptığı sıkıcı aktiviteler var. Peki ne yok? Elbette sadakat yok. Özetle Teletabi gibi takılıyorsun sevmediceğinle.

Sevdicekten türettim. Bence oldu.

Cuddle Buddy

Bu da sarılma arkadaşı. Sarılmak ihtiyaç ya hani. Bu ilişki tipinde de partnerinle istediğin zaman buluşup sarılıyorsun. Çok basit. Ana kural da sadakatin olmaması. 'Seni kavşak açılış töreninde belediye başkanıyla sarılırken görmüşler' gibi trip olaylar zinhar yasak.

Friends with Benefits

Friends with Benefits

Burada da karşındaki kişiyle hali hazırda arkadaşsın ama birtakım ihtiyaçların var ve arkadaşınla karşılıklı bu ihtiyaçları gideriyorsun. 'Kanki, şuna bi' el atsan n'ooolur sanki' durumu. Bunun kuralı da o kadar girdili çıktılı mesaiye, karşılıklı saatte 150 kalori yakmaya rağmen arkadaş kalabilmek. Türkçesi çıkar arkadaşı.

One Night Stand

Bu bilinen bir şey. Yani tek gecelik ilişki. Fuck buddy'lik kurumundan farkı ise tek gecelik olması. Fuck buddy'likte devamlılık var. Duygusallık olmasa bile arayıp sormak var vs.

Sexting

Sexting

Kelime texting ve sexingin birleşmesiyle oluşur ve tek birleşme kelime içinde vardır. Elektronik cihazlar üzerinden girilen sanal ilişkiye deniyor sexting diye. 90'lı yıllardaki 900'lü Ara Beni Boya Beni temalı telefon hatlarının görüntülü olanı.

Birçok ilişki tipi gördük, kah şaşırdık, kah güldük. Bir sonraki inceleme içeriğimize kadar esen kalın... Aşkla kalın...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
722
539
306
137
102
76
68
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Koymayin bu tarz icerikleri buraya arkadasim. Bu okuz millet daha sevgiliyi, kari kocanin birbirine sokakta dudaga kondurdugu masum kucucuk bir opucugu bile ... Devamını Gör

Maine Coon

Sadakata önem veriyorum ve tartışmaya açık bir konu değil. Diğerlerinin yaptığı pek umurumda değil ama kıskanmanın, kıskanılmanın; sahiplenilmenin olağandışı... Devamını Gör

G Dragon

Her şeye bir ad koymak zorunda değildik ya