Görüş Bildir
Haberler
Askerlik Yol Parası Nedir, Ne Kadar? Askerlik Yol Parası Nasıl ve Nereden Yatacak?

Askerlik Yol Parası Nedir, Ne Kadar? Askerlik Yol Parası Nasıl ve Nereden Yatacak?

Ömer ÖNDER
10.05.2022 - 11:10

Geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanlığı tarafından duyurulan askerlik celp ve sevk tarihleri ardından askere gidecek binlerce vatandaş tarafından askerlik yol parası gündeme geldi. Peki askerlik yol parası nedir? Askerlik yol parası nasıl ve nereden yatırılır? Askerlik yol parası ne kadar? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bedelli ve diğer yükümlüler için sevk tarihlerinin 12 Mayıs olarak açıklanmasından sonra askerlik yol parası merak edilmeye başlandı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından askere gidecek olan vatandaşlara verilen yol masraflarının karşılamak amacıyla 'Askeri Yol ve İaşe Bedeli' ödenmektedir. Vatani görevini yapacak olan vatandaşlar askerlik yol parası hakkında araştırma yapmaya başladı. Peki askerlik yol parası nedir?

Askerlik Yol Parası Nedir?

Askerlik Yol Parası Nedir?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından askere gidecek vatandaşların yol masrafları karşılanır. Yol masraflarının karşılanmasına 'Askeri Yol ve İaşe Bedeli' adı verilir. Gidilecek kilometreye göre hesaplanılan askerlik yol parasında, belediye birimleri otobüs ücretlerini askerlik subelerine bildirir. Gün içerisinde 0-600 KM yol gidecek olanlara 20 TL, 601-1200 KM yol gidecek olan askerlere iki günlük 40 TL, 1201-1801 KM yol gidecek askerlere ise 3 günlük 60 TL yol parası ödenmektedir.

Askerlik Yol Parası Nerden Alınır?

Askerlik Yol Parası Nerden Alınır?

Askerlik yol parası PTT şubelerinden T.C kimlik numarası ile çekilebilmektedir. Ayrıca Ziraat Bankası üzerinden de askerlik yol parasını almak mümnükdür.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Muhammed Göktaş

20 liraya İstanbul'u geçemezsin